ACCR Czech Team před Barum Czech Rally Zlín

Jedním z vrcholů mistrovství Evropy je jednoznačně Barum Czech Rally Zlín.

Na startu domácí soutěže nebude chybět ani kompletní ACCR CZECH TEAM, který se pokusí zúročit své zkušenosti s náročnou tratí a zaútočit na nejvyšší příčky nejen mezi juniory, ale také v hodnocení týmů.

Největší naděje se vkládají do Jana Černého, který zazářil při loňském ročníku Barum Czech Rally Zlín, když skončil na třetím místě v absolutní klasifikaci. Na tento úspěch by rád navázal i v letošním ročníku. „Na Barumku se každý rok hodně těším, ta atmosféra se musí zažít. Vloni se nám ve Zlíně podařil skvělý výsledek s novým autem a celý tým to tehdy hodně povzbudilo. Letos se nám na soutěžích mistrovství Evropy příliš nedaří a nevyšlo nám to ani na poslední soutěži v Polsku. Bojujeme ale dál a budeme se snažit v neskutečně silné konkurenci Barumky uspět,“ řekl Jan Černý, kterého bude ve Škodě Fabii R5 navigovat Petr Černohorský.

Výtečné druhé místo v hodnocení ERC Junior U27 v Polsku navnadilo Filipa Mareše s Honzou Hlouškem k velkému optimismu před domácím závodem. „Už se těším na Barumku a doufám, že budeme ještě konkurenceschopnější, než před nedávnem v Polsku. Zlínská soutěž je jednoznačně vrcholem sezóny, zdobí ji vždy krásná atmosféra a my ji hodláme využít ve svůj prospěch. Ve Zlíně chceme patřit k nejrychlejším. Věříme, že můžeme bojovat o čelní pozice nejen v MČR, ale také v ERC Junior,“ naznačil své ambice Filip Mareš, který usedne do tradičního Peugeotu 208 R2.

Do vozu stejné značky se po Rally Rzeszow, kde sedlal Ford Fiesta R2, vrací Dominik Brož. Společně se svým stálým spolujezdcem Petrem Těšínským také pomýšlejí na dobrý výsledek. „Jsem velice rád, že se po krátké pauze opět vracíme zpátky do Peugeotu. Přeci jen jde vývoj dál a 208 R2 je rychlejší, obzvlášť na tomto charakteru tratí. Rychlostní zkoušky navíc znám lépe, než ty polské, i když jsem ve Zlíně startoval jen dvakrát. I tak se pokusíme si závod užít a zajet co nejlepší výsledek,“ řekl Dominik Brož.

Obě posádky se během Barum Czech Rally Zlín účastní i dalšího dílu ERC Junior Experience, která by měla pomoci mladým pilotům ke zlepšení znalostí i dovedností v rámci soutěžení na mezinárodní scéně. Kromě mediálního tréninku či vyprošťování zraněných ze závodního vozu bylo dozajista vrcholem zlínské části ERC Junior Experience testování a výuka jízdy špičkovým francouzským pilotem Bryanem Bouffierem.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!