1. 9. 2017 13:24 − 1169× − 0

Pešl bral na Barumce stříbro, teď se těší na finále sezony

Parádní druhé místo ve své třídě a také reálná šance na stříbro v celkovém pořadí seriálu MČR v rally.

S takto příjemnou bilancí se vrátila z největšího motoristického podniku sezony z Barum Czech rally Zlín posádka JP Motorsport teamu Jaroslav Pešl – Roman Pešek (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Po loňském třetím místě si na letošní Barumce Jaroslav Pešl brousil zuby na podobný výsledek. Nejenže ten loňský vyrovnal, ale nakonec i o stupínek vylepšil. Za suverénním Martinem Březíkem, který ve třídě 3 kraluje celému seriálu MČR, si Pešl konstantní jízdou bez zbytečného riskování bezpečně dojel pro stříbro ve třídě 3 a v cíli tak byl velmi spokojený. „Nerad bych se opakoval, ale Barumka prostě je takovým specifickým způsobem obtížná a je fakt dost těžké ji dojet. Nám se to podařilo a ještě navíc i druzí ve třídě, takže za letošní Barumku určitě spokojenost,“ pochvaloval si v cíli úspěšnou soutěž pilot posádky Jaroslav Pešl, jenž tak nejlepším možným způsobem navázal i na třetí příčku ve své třídě z předchozího dílu šampionátu na Rally Bohemia.

Posádku JP Motorsport teamu na Barumce držela ve hře především jasně zvolená taktika a její dodržování. „Vlastně po celou soutěž jsme se drželi naší strategie, tedy konstantní tempo a relativně bezpečná jízda. Díky tomu a dle mě i díky faktu, že jsme se vyhnuli defektům, které často rozhodují o úspěchu a neúspěchu, jsme to zvládli a dojeli si pro stříbro,“ ohlédl se za Barum Czech Rally Zlín Jaroslav Pešl.

Po největším českém rally podniku v okolí Zlína je nyní na řadě poslední sedmý podnik šampionátu MČR – Rally Příbram. „Loni jsem to tam celkem nezvládl a mám k trati takový ten zdravý respekt. Ale na závod se hodně těšíme,“ dodal Jaroslav Pešl.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!