14. 9. 2017 17:44 − 3138× − 1

Hyundai možná nasadí 4 posádky na poslední 2 soutěže

S příchodem Andrease Mikkelsena má Hyundai Motorsport hned čtyři tovární jezdce v MS a přemýšlí, co s tím.

Jednou z možností je, že na poslední 2 soutěže MS 2017 nasadí všechny čtyři posádky a připraví se tak už na to, co se pravděpodobně stane příští rok. Totiž, že ve stejné sestavě pojede i příští sezónu. Trojice jezdců má smlouvy i na příští rok a čeká se, že bude podepsán i Andreas Mikkelsen.

Nabízí se samozřejmě otázka, proč už tomu není tak v Katalánsku, kde Haydena Paddona nahradí Andreas Mikkelsen. Problém je v tom, že Katalánsko se jede jako smíšená soutěž (1 etapa šotolina, 2 etapy na asfaltu) a celý podvozek se podle povrchu vyměňuje. A na to nemá tým dostatek dílů. To potvrdil i Michel Nandan, šéf týmu.

"Jsme uprostřed sezóny a máme omezený počet náhradních dílů. Dost pro šampionát, ale ne pro Španělsko, kde se mění povrchy. Na poslední dvě soutěže ale můžeme čtyři vozy nasadit. Ještě to neznamená, že to uděláme, ale směřujeme k tomu, protože je to zajímavé pro Hyundai i z hlediska šampionátu. Uvidíme, jak se bude vyvíjet šampionát."

A jak to bude příští rok? "Máme tři jezdce pod smlouvou do konce roku 2018. O Andreasovi ještě není rozhodnuto. Ano, zvažujeme možnost nasadit čtyři vozy, ale musíme mít na to schválený rozpočet. Bude o tom rozhodnuto v následujících týdnech."

Komentářů celkem: 1
14. 9. 2017 18:581
0 0
Vypadá to, že Hyundai má nejjasnější koncepci ze všech týmů...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!