Rallyový svátek v Kramolíně

8. října 2017 se rozburácí motory závodních strojů v okolí vesničky Kramolín na Nepomucku.

V neděli 8. října 2017 se rozburácí motory závodních strojů na tradiční rychlostní zkoušce v okolí vesničky Kramolín na Nepomucku. A nebudou to jen tak ledajaké motory, takže i přes to, že budete třeba den před tím na velkém mistráku v Příbrami, nebo na ČMPR ve Světlé, určitě si na neděli udělejte výlet i do Kramolína. Béčka, WRC, R5, legendární historici. Pořadatelský sbor Rally klubu historických automobilů (RKHA) letos připravil pro diváky opravdu velký tahák v podobě unikátní startovní listiny.

Pojďme si ale říci nejdříve něco o koncepci soutěže. Jedná se o klasickou volnou rally s centrem v Kramolíně (u místní známé rally hospody), kdy se jeden měřený úsek pojede dopoledne 3x jedním směrem a po polední pauze 3x opačným směrem. Pro diváka je to naprosto skvělá možnost vidět za celý den šest průjezdů všech aut a stihnout i návštěvu servisní zóny. Trať obsahuje skákací horizont, dvě divácká místa na ruční brzdu a opravdu přehledný uskákaný úsek, kde je možné bezpečně sledovat cca kilometr trati.

A bude opravdu na co koukat. Předběžná startovní listina obsahuje takové legendy, jako je Audi Quattro S1 (nebude jen jedna!), Ford Escort MK1, Renault R5 Turbo a Alpina, Lancia 037, Lancia S4, Subaru Impreza WRC, Škoda Fabia R5 (přeci už i tu lze považovat za legendu), Škoda 130 RS, Škoda Felicia Kit Car a mohli bychom pokračovat. Tyto automobily pojedou ve třídě legendy a VIP. Dále startovní listina pokračuje mixem dalších zajímavých historických aut, od plejády různých škodovek, přes vozy východního bloku až k trabantům. To už je taková klasická západočeská startovní listina nejen na Kramolíně. Kompletní informace o závodě můžete čerpat na stránkách RKHA.

Možná jste již zaregistrovali v letech minulých charitativní akce s názvem Jedu pro Adámka. Právě tato sbírka proběhne i v rámci tohoto závodu. Přispět na tříletého Adámka, který trpí vážným onemocněním úbytku svalstva (spinální muskulární atrofie), bude možné na několika frontách. Závodníci si mohou zakoupit samolepku s logem sbírky a vylepit si ji na své auto. Diváci budou moci přispívat do připravených zapečetěných kasiček. Samozřejmě i divák si může zakoupit samolepku. Další možností, jak přispět do sbírky, bude zakoupením speciální edice triček, vyrobených jen pro tuto soutěž. Chtěli byste si zkusit roli navigátora? V rámci sbírky připravujeme i možnost zakoupení svezení na rychlostní zkoušce s jedním hodně rychlým závodním autem na sedačce spolujezdce. Celkový výtěžek z celé akce bude oznámen před vyhlášením výsledků a bude fyzicky předán rodině malého Adámka.

Video z ročníku 2015 (téměř totožná trať):

Motorsport revue společně s partou Rally Fans Katovice jsou hlavními mediálními partnery závodu. Těšit se můžete na předstartovní rozhovory, diváckého průvodce rychlostní zkouškou, média stánek s promítáním přímo v centru soutěže po oba dva dny a samozřejmě foto a video výstupy včetně komentované reportáže z celého závodu. Těšíme se na Kramolín 2017, přijeďte i Vy!

MMAARTIN, Rally Fans Katovice a Motorsport revue

Přidejte se na FB stránky RFK www.facebook.com/RallyFansKatovice

Videa, fotogalerie, články a magazíny hledejte také na www.msrevue.cz. Máme rádi motorsport!

Komentářů celkem: 6
15. 9. 2017 19:08
0 0
To snad nemyslíte vážněsmajlík Škoda Fabia R5 (přeci už i tu lze považovat za legendu)smajlíksmajlík
15. 9. 2017 20:07
0 0
Proč by to neměli myslit vážně? To bude legenda celkem jistě. Otázkou je, zda to bude kvůli výsledkům a nebo to bude zápalný důvod smajlíksmajlík
15. 9. 2017 20:37
0 0
Hele Kutej:Legenda to jistě bude.Ale v dnešní době je kapánek předčasné ji už tam řadit,kór když jede jak pila.No sice Fiesta má víc kusů,ale přesto přesto.
15. 9. 2017 21:44
0 1
Původně napsal hujer
To snad nemyslíte vážněsmajlík Škoda Fabia R5 (přeci už i tu lze považovat za legendu)smajlíksmajlík
Dobře, sorry, příště si nadsázku odpustím, nebo tam přidám smajlíka, bude to v pohodě?
15. 9. 2017 23:35
0 0
Už teď to je nejúspěšnější závodní Škodovka všech dob (následovat budou asi Fabie S2000 a 130 RS), tak co by to nebyla 'žijící' legenda? smajlík
16. 9. 2017 15:14
0 0
Hele Hujer... Oslovení jako pro ... ale přizpůsobím se ti. Mě je celkem jedno, že fiest je více. Fóbia R5 je nejúspěšnější soutěžní vozidlo domácí moderní provenience. Takže u mě to je vůz, který má kurefský náběh na legendu. Jak píše pan Vaníček, jistě se jí stane po boku 130RS.
Ale chápu, že touha mnohých, obvykle těch, co sami nic nepořádají, si rýpnout je značná.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!