Craig Breen vyškolil portugalské jezdce

José Pedro Fontes po havárii ve Vodafone Rally de Portugal stále není ve zdravotním stavu umožňujícím mu návrat do soutěžního Citroënu.

A jelikož se mistrovská portugalská stáj hodlá v šampionátu prezentovat i nadále, zve na start zajímavá jména z MS. V Rali Vinho da Madeira usednul za volant Citroënu DS3 R5 Stephane Lefebvre a teď u příležitosti předposledního podniku portugalského mistrovství jej vystřídal ve stejném voze jeho kolega Craig Breen. Irský pilot Citroënu musel do rally odstartovat s náhradním spolujezdcem Andy Hayesem, který mu normálně dělá ledového špióna. Nově poskládaná posádka rozhodně nezažila dobrý vstup do rally, když se už v pátek pozdě dostavila do ČK a na její konto přibyla padesátivteřinová penalizace. V sobotu ale Irové vyhráli všechny odjeté zkoušky a už po RZ 5 se vyhoupli do vedení. Portugalské posádky pro ně nebyly žádnou konkurencí a Breen s Hayesem nakonec zvítězili s takřka půlminutovým náskokem.

Domácí jezdce v Rali de Mortágua ovšem více než boj se soupeři z MS zajímaly body do domácího mistrovství. O majiteli letošního titulu totiž zatím není rozhodnuto. Bohužel po hodně nevydařeném startu už je třeba z této skupiny vyřadit Joao Barrose. Pilotovi Fordu Fiesta R5 před soutěží patřila třetí příčka, ale o tu přišel. Stejně jako na Madeiře jej zradil jeho vůz, tentokrát už na začátku soutěže zastávkovalo palivové čerpadlo. Carlos Vieira letos už druhým rokem startuje s Citroënem DS3 R5 a letos s ním vyhrál asfaltovou Rallye Casino de Espinho. Pro šotolinovou Rali de Mortágua ovšem raději zvolil spolehlivější Škodu Fabia R5 a volba to byla výborná. Od druhé zkoušky kraloval domácím jezdcům a do cíle si dojel pro největší bodový obnos. Miguel Barbosa s další Fabií R5 zajel nejrychleji ze všech páteční superspeciálku, ale během soboty se propadnul na čtvrté místo. V průběžném pořadí šampionátu se kvůli tomu dostal na třetí místo za Vieiru, ovšem oba si před závěrečnou rally udrželi šance na titul. Ve vedení mistrovství se každopádně udržel Pedro Meireles, taktéž usedající do škodovky. Během Rali de Mortágua sice nestačil na senzačního Vieiru, ale i za druhé místo získal dost bodů a před listopadovým finále v Algarve si drží náskok.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!