Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
29. 9. 2017 19:47 − 3581× − 1

Rajd Polski: I´ll be back

Polské kolo MS bylo pro sezónu 2018 z kalendáře vyškrtnuto a nahradilo ho Turecko. Ale u našich severních sousedů pracují na návratu.

Po čtyři sezóny setrval Rajd Polski v kolotoči MS, ale problémy s kázní diváků a nezlepšení v tomto roce, kdy se soutěž jela v "podmínce" vedly k tomu, že tvůrcům kalendáře MS došla trpělivost a pro příští rok se místo našich severních sousedů ukáže v MS Turecká rally, která se jela naposledy roku 2010. Jelikož se ale v zemi rozkročené mezi Evropou a Asií pojede v září, slot po Rajdu Polském zůstane prakticky volný a nenaplní se původní plány o posunutí Katalánska na termín Rajdu. Jak však zní z Polska, vyřazení z MS je pro organizátory motivací k co nejrychlejšímu návratu, na němž ostatně začínají rovnou pracovat a hlavním úkolem pro soutěž sídlící v Mikolajkách bude zlepšit bezpečnostní stránku.

Jak ale říká ředitel rally Jaroslaw Noworol, letošní incidenty byly dány selháním jednotlivců, nikoliv organizace jako celku. "Jako organizátoři soutěže na sebe bereme odpovědnost za incidenty, které nastaly a které vedly k negativnímu hodnocení bezpečnosti. Nemáme však v plánu se vzdát naší snahy o návrat mezi soutěže MS v nadcházejících letech. Ve spolupráci s Oddělením bezpečnosti FIA začínáme pracovat na přípravě nového konceptu bezpečnosti naší rally," říká ředitel fanoušky oblíbené rally.

"Je důležité zdůraznit celkové hodnocení rally od delegátů FIA stran organizace soutěže, které bylo na výši. Když odhlédneme od bezpečností stránky, tak zástupci FIA potvrzují, že nebylo žádné výraznější výtky vůči naší rally. Protože je ale bezpečnost diváků pro FIA klíčovou, nebyl Rajd Polski bohužel zařazen do kalendáře na příští sezónu," uzavírá Jaroslaw Noworol. Nyní tedy nezbývá než čekat, co se v příštím roce v Mikolajskách pojede, ale jisté je jedno, mistrovství světa to nebude…

Komentářů celkem: 1
29. 9. 2017 20:06
0 0
Su zvědav, někde jsem po fórech četl, že by měl Rajd být narok v ME, ale co je na tom pravdy...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!