Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 10. 2017 20:28 − 3971× − 5

Hyundai se čtyřmi auty ve Walesu

Úkol zněl jasně, Sébastien Ogier nesmí za jakoukoliv cenu brát moc bodů. Proto pojede Hyundai ve Walesu hned se 4 vozy.

Je tomu sotva pár dnů, co bylo oznámeno, že Andreas Mikkelsen podepsal u Hyundai motorsportu, aniž by v jeho barvách odjel jedinou soutěž, novou dvouletou smlouvu na sezóny 2018 a 2019. A zatímco v Katalánsku bude Nor pilotovat i20 WRC obvykle určenou pro Haydena Paddona, ve Walesu, předposledním podniku letošní sezóny MS, se stádečko Hyundai rozroste na čtyři vozy. Tři soutěže před koncem se tým z Alzenau dívá v obou klasifikacích na záda jiným, když mezi jezdci chybí Thierry Neuvillovi 17 bodů na lídra Sébastiena Ogiera a v klasifikaci značek pak má Hyundai ztrátu 64 bodů na M-Sport. Čtyři jezdci s i20 WRC ve Walesu pak zejména sledují cíl co nejvíce posádek před Ogierem, aby mu vzaly co nejvíce bodů, protože do značek mohou vždy být nominovány maximálně tři auta.

"V nasazení čtyř aut ve Walesu jsme vždy doufali. Věříme, že naše jezdecká sestava nám dává naději živit šance na oba dva tituly," říká serveru Motorsport News Michel Nandan s odkazem na silné kvarteto Neuville, Sordo, Paddon a Mikkelsen za volanty i20 WRC na Britských ostrovech a pokračuje, "Thierry ve Walesu loni vybojoval stupně vítězů, Andreasovi se to samé povedlo o rok dříve, takže víme, že jezdci zde mají potenciál."

Ani další jezdci Hyundai motorsportu na tom nejsou ve Walesu úplně špatně, Dani Sordo byl v roce 2015 na Britských ostrovech pátý, a Hayden Paddon loni bral čtvrté místo. "Dani, který dříve dokázal ve Walesu zajel pódiová umístění, bude dobrým ukazatelem kvality ve čtvrtém autě, Hayden v této rally v minulých letech zajížděl dobré výsledky, takže to pro něj bude ideální podnik k návratu do formy," dodává šéf Hyundai motorsportu s odkazem na Paddonovu (ne)dobrovolnou přestávku v Katalánsku. A co se týká závěrečného podniku v Austrálii, tam se Hyundai bude rozhodovat o počtu nasazených vozů až podle toho, jak to dopadne ve Walesu.

Komentářů celkem: 5
2. 10. 2017 21:27
0 0
Nějak mi v těch jeho počtech chybí jméno toho, kdo vyhrál všechny 4 poslední ročníky. Tak jestli jim ten potenciál bude stačit smajlík
2. 10. 2017 21:44
0 0
no už se těším jak se přemotivují Neuvill a Mikkelsen smajlík Jeden byl doposud jednička a druhej si myslí, že nastupuje jako jednička smajlík to bude smajlík
3. 10. 2017 01:04
0 0
Není od věci si někdy po sobě článek přečíst. Google překladač opravdu není dokonalýsmajlík

3. 10. 2017 01:19
0 0
Myslím, že Ogi a Otík jim frnknou, podle toho, jak tam ujeli všem vloni.
3. 10. 2017 08:31
0 0
ladous, dík, to mě nenapadlo, příště to lousknu googlem, holt umí anglicky líp
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!