Yoann Bonato francouzským mistrem

Ve Francii se o víkendu odehrál sedmý podnik devítidílného asfaltového mistrovství a rozhodnul o držiteli letošního titulu.

Yoann Bonato po třech úvodních podnicích, kde svým soupeřům nestačil, získal tři vítězství v řadě a ujal se jednoznačného vedení v šampionátu. Do konce roku před víkendem zbývala ještě celá závěrečná třetina seriálu, ale už na první soutěži mohla být mistrovská tajenka rozluštěna. Pilot Citroënu DS3 R5 nemohl mít větší motivaci na úspěch. Novinka v kalendáři Rallye Coeur de France ale hostila i dva silné jezdce ve WRC. Eric Brunson se svým Fordem Fiesta WRC sice opanoval Rallye le Touquet, ale tentokrát na konkurenty ve slabších vozech R5 nestačil. Výše než na páté místo se v průběhu rally dostat nedokázal a tato příčka mu samozřejmě patřila i v cíli. Pierre Roché s další Fiestou WRC předváděl větší sport, během první etapy dokázal vyhrát tři zkoušky a na jejím konci se s odstupem 12,7 sekundy držel na druhém místě. Sobotní ranní sekci ale musel Roché absolvovat s poškozeným kloubem řízení a spadnul až na šesté místo za Brunsona.

I tentokrát pokračoval celkem vyrovnaný souboj dvou hlavních adeptů na pozici letošního vicemistra. Oba se od minulého podniku utkávají se stejnou technikou v podobě Škody Fabia R5. Charles Martin však celou rally tahal za kratší konec a do cíle dojel těsně za stupni vítězů. Quentin Giordano další dějství tohoto duelu zvládnul lépe, soutěž dokončil jako druhý nejrychlejší. V průběžném pořadí šampionátu zatím drží Giordano kýženou druhou příčku, ale jeho soupeř Martin má pro změnu jeden výsledek k dobru. Tady se ještě v posledních dvou soutěžích bude bojovat. Už žádný boj však neproběhne v honbě za titulem. Bonato v Rallye Coeur de France nenašel žádného sobě rovného soupeře a dojel si tak pro už čtvrté vítězství v řadě a s přehledem získal letošní titul. Korunovace nového mistra trochu upozadila pěkný výkon místního borce Anthonyho Cossona, který své Porsche 997 Cup do cíle dovezl na třetí příčce.

Stav šampionátu: 1. Bonato 290, 2. Giordano 150, 3. Martin 131, 4. Guigou 83, 5. Rouillard 80

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!