V Příbrami vyrazí špička na Pirelli

Startuje 38.SVK Rally Příbram a značka Pirelli bude opět u toho. Do finále jde také Pohár Pirelli.

Rally Příbram je tradiční česká soutěž, která uzavírá kalendář mistrovství České republiky v rally. O mnoha titulech je již rozhodnuto, ale i přesto se v Příbrami ještě bude v některých třídách rozhodovat a fanoušci automobilových soutěží si jistě přijdou na své. V Příbrami bude také poslední šance získat nějaké body do celkového hodnocení Poháru Pirelli, který je letos hodně vyrovnaný. Nezapomeňte také fandit hlavním favoritům na celkové vítězství na Rally Příbram, jimiž jsou Jan Dohnal s Fordem Focus WRC a Václav Pech s Fordem Fiesta R5, kteří oba závodí na pneumatikách značky Pirelli. Ještě než ale soutěžní vozy protnou cílovou fotobuňku, pojďme se podívat na výsledky Poháru Pirelli na předchozí Barum Czech Rally Zlín.

Ve Zlíně se skvělým výsledkem blýskla posádka Alex Lukynauk – Alex Arnautov. Se svým Fordem Fiesta R5 dokázali bojovat o vítězství s Janem Kopeckým a do cíle soutěže dojeli nakonec na vynikajícím druhém místě. Tohoto výsledku se jim podařilo dosáhnout na pneumatikách Pirelli, a stali se tak nejúspěšnější posádkou Barum Rally na těchto pneumatikách. V rámci hodnocení Poháru Pirelli byly na barumce ve třídě 2 nejrychlejší posádkou Jaromír Tarabus s Petrem Machů se Škodou Fabia S2000 a znovu přesvědčili, že kvalitní výsledek lze dosáhnout i ze starším vozem. Jaroslav Pešl s Romanem Peškem s Mitsubishi Lancer EVO IX byli nejrychlejší na Pirellkách ve třídě 3 a nechali za sebou Marcela Tučka s Petrem Dufkem se stejným vozem. Skvěle se dařilo borcům v kategorii 2 WD ve třídě 6, kde si Filip Mareš s Janem Hlouškem s Peugeotem 208 R2 zajistili svým druhým místem zisk titulu mistrů ČR v kategorii 2 WD a titul ve třídě 6. Gratulujeme. Na druhém místě ve třídě 6 dojeli Simon Wagner and Gerald Winter, kteří za sebou nechali Tomáše Pospíšilíka s Jiřím Hovorkou také s Peugeotem 208 R2.

O poslední body do Poháru Pirelli v rámci MČR v rally se bude bojovat už na nadcházející Rally Příbram a finále Poháru Pirelli v Rallysprint sérii se odehraje za týden na Rally Vsetín. Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz .

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!