6. 10. 2017 13:26 − 1143× − 0

Poslední výzva výjimečné sezóny bratří Szejů

Mílovými kroky se blíží finále MČR, centrum posledního závodu bude zasazeno do okolí bývalého hornického města Příbram.

Asi 35 tisícové město, které leží na východ od Plzně, je tradiční základnou českého rallysportu a Rally Příbram patří k závodům, které jsou pověstné nejvyššími rychlostními průměry ze všech českých soutěží.

GK Forge Metkom Rally Team půjde do víkendového závodu s cílem zabojovat o čtvrté místo absolutní klasifikace, což by byl pro Jarka a Marcina jejich životní úspěch. Soupeřem v tomto snažení jim bude hlavně Jan Dohnal, jenž bude v Příbrami obhajovat loňské prvenství. Společně s navigátorem Michalem Ernstem osedlají rychlý Ford Focus WRC a na polské konkurenty mu aktuálně schází deset bodů. Naopak bratři Szejové usednou už poosmé do Fordu Fiesta R5 a ve statistikách bude tento start již 25. na českých tratích.

Seznam přihlášených posádek čítá 121 týmů, organizátor připravil pro závodníky dva soutěžní dny, které nabídnou celkem 16 rychlostních zkoušek o celkové délce asi 150 km. Sobotní etapa se skládá ze čtyř testů, které se pojedou dvakrát a nejdelší z nich, se startem v Hvožďanech, měří necelých 14 km. Sportovní klání začne průjezdem testu Bohostice, už v 8:38 ráno. V neděli se budou muset posádky připravit na nejdelší RZ Sestrouň (15,5 km), ale nebudou chybět ani kratší a osvědčené testy jako Bohutín (4,95 km) nebo Sádek (jen 4,43 km). Vítězové posledního podniku MČR a celkové výsledky budou známy v neděli kolem 14:15.

Jarek Szeja: – Vracíme se do závodního dění opět po více než pěti týdnech od Barum rally a tento víkend nás čeká poslední závod MČR v rally 2017. Během této pauzy byl dostatek času na odpočinek a regeneraci sil, což bylo před těžkou a složitou výzvou, jakou je Rally Příbram, důležité. Bude to náš osmý start ve Fiestě R5 a my se pokusíme realizovat stejné plány a cíle, jako v předešlých závodech, což je dosažení co nejlepšího tempa i časů. Snažím se nemyslet na konečný výsledek, spíše se chci soustředit na jízdu, protože pokud pojedeme bez chyb a zúročíme letošní zkušenosti, dobrý výsledek se sám dostaví. Jan Dohnal, náš hlavní konkurent, zde minulý rok ukázal, jak rychle se dá s autem WRC jet. Zrychlení a vyšší maximální rychlost, to jsou hlavní výhody jeho speciálu na příbramských zkouškách. Ale rychlý charakter zkoušek, mnoho slepých zatáček, přesně tato charakteristika testů vyhovuje i mně, a tak pokud nám příroda sešle předpovídaný déšť a bude kluzko, rázem budeme závodit v podmínkách méně vhodných pro auta specifikace WRC. To by rázem mohla být naše výhoda. Jistě to nebude lehký víkend, ale stavíme se na start s velkou motivací. Vydáme ze sebe vše a budeme bojovat od prvního kilometru. Držte nám palce!

Marcin Szeja: – Loňská Rally Příbram se nám vydařila. Na vítězství v produkční kategorii a sedmé místo absolutně moc rádi vzpomínáme. Tohoto závodu se zúčastníme podruhé, a tak nás nečeká vůbec lehký úkol. Převážně nás čekají rychlé tratě, vedoucí od vesnice k vesnici, takže se svou charakteristikou hodně liší od předchozích českých závodů. Trasa vychází ze sezony 2016, takže víme, co očekávat. S začátkem října jsou ovšem rovněž spojeny rozmary počasí. Jisté tak je pouze to, že nás čeká hodně emočně vypjaté ukončení sezóny. Společně se všemi partnery GK Forge Metkom Rally Teamu: GK Forge Grelowski kovoobrábění, skupina Metkom, Darma, Deco-Car, Minimax, Viralseed, střešní krytiny Pniok Sylwester a mediálními partnery: Wirtualna Polska, Radio Bielsko, TVP Katowice, Motowizja a portál OX.pl, Vás srdečně zveme ke sledování Rally Příbram. Doufám, že budete s námi.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!