Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 10. 2017 14:35 − 4972× − 1

Dohnala nikdo nedohnal a obhajuje vítězství

Jan Dohnal byl po včerejšku ve vedení Rally Příbram a ani deštivá druhá etapa na jeho vítězství nic nezměnila.

Druhý den Rally Příbram nabídl osm měřených testů a 67 ostrých kilometrů, které posádkám zbývalo urazit před tím, než mohly stanout na cílové rampě posledního podniku letošního velkého mistráku. Po včerejšku byl na prvním místě Dohnal s Focusem WRC, jenž měl náskok tři čtvrtě minuty na druhé Pecha. A byl to právě druhý jmenovaný, kdo do dnešní deštivé etapy vstoupil nejrychleji, když v prvním průjezdu vložky Bohutín – Podlesí zajel o necelé čtyři sekundy rychleji než Dohnal. Třetí čas zajeli Tarabus s Machů, kteří pro druhou etapu vyhlásili útok na čtvrtou příčku a časem z RZ9 udělali první krok, když se posunuli na úkor Kopáčka na páté místo.

V následující vložce si oba dva vedoucí jezdci vybrali prostor pro drobnější chyby, když Pech nedobrzdil do retardéru a Dohnal dělal hodiny, ale na jejich pořadí to nemělo výraznějšího vlivu, protože Pech i tak vyhrál zkoušku a Dohnala stály hodiny necelou čtvrtminutu, takže měl na čele pořád půlminutu k dobru. Třetí čas zajel opět Tarabus, který čtvrtého Trojana stáhl na tři sekundy a v RZ11 již dokonal to, co začal a bramborový post vybojoval. Tím byla také dokončena podoba první pětky po polovině nedělní etapy, když Dohnal vedl před druhým Pechem, třetí byl Štajf a čtvrtý Tarabus jel před Štajfem. Poslední vložka sekce si vybrala poměrně dost obětí, když na ní havarovalo nebo ulomilo kolo hned šest posádek.

Odpoledne se již dojíždělo relativně v klidu a jediné boje v TOP 10 probíhaly v jejím závěru, kde se přetahovali o osmé místo Pešl s Trněným. Čtyřmi nejlepšími časy ze čtyř možných v poslední sekci si vítězství pohlídal Dohnal, který tak v Příbrami obhájil a současně zaznamenal pátý ročník v řadě, kdy dojel na stupních vítězů. Druhý dokončil Pech, který měl na třetí Štajfa necelou minutu. Čtvrté místo si odpoledne pohlídal Tarabus, přičemž ztráta pátého Trojana nakonec narostla na 24 sekund. Šestý spatřil cíl Kopáček, který tak po třech problémových soutěžích konečně jel bez problémů a připsal si výhru ve třídě 3. Sedmý místem zakončili premiérovou sezónu s Fiestou R5 bratři Szejové, osmý dokončil Trněný, který na poslední vložce překonal devátého Pešla. Desítku pak uzavřel Pokorný s Fabií R5.

Ve třídě 3 tedy vyhrál s poměrně jasným náskokem Kopáček, který na druhého Pešla nejel téměř tři minuty. Další více jak minutu a půl nazpět následoval třetí Tuček, čtvrtý byl Čapka, pátý Štochl a do cíle už dorazilo jen jedno další enko, kterým byla Impreza Pokorné. Dva nejlépe umístění jezdci dvoukolek po pátku, Zimmermann a Knápek podlehli nástrahám druhé etapy a vítězství ve 2WD si nakonec z Příbrami odváží Nekvapil s Adamem R2 před Pospíšilíkem a Dohnalem, který o druhé místo ve dvoukolkách přišel až v posledním testu. I tak je bez pochyb, že pro Dohnala šlo o povedený návrat na tratě po nepříjemné českokrumlovské havárii. Dominanci třídy 6 dvoukolkám stvrdili čtvrtým místem Baller a pátým Barčák.

Komentářů celkem: 1
8. 10. 2017 20:151
0 0
Blahopřeji a díky WRCu moc přeji.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!