Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
12. 10. 2017 20:42 − 3096× − 3

T. Neuville: Dokud je i malá šance, nevzdáváme se

Pilot Hyundai Thierry Neuville vyšel bodově naprázdno i v Katalánsku a jeho ztráta na první příčku v tabulce povážlivě narostla.

Po Finské rally se Thierry Neuville dostal do čela jezdecké klasifikace MS, v Německu a následně i Katalánsku však vyšel bodově naprázdno a v pořadí se popadl na třetí místo o bod za druhého Otta Tänaka a 38 bodů za vedoucího Sébastiena Ogiera. V nedávno skončené Katalánské rally si belgický jezdec užil od všeho trochu, když jej nejprve v sobotu srazila z páté příčky na osmou penalizace a poškození vozu na přejezdu mezi zkouškami kvůli ztrátě tlaku hydrauliky, ale do konce dne byl Neuville zpět pátý, avšak kalich hořkosti si musel Belgičan do dna vypít v neděli, kde po jednom z katů vylomil pravé přední kolo a musel odstoupit.

I tak ale svého nasazení a strategie jít do rizika nelituje. "V boji o titul to pro nás teď vypadá hodně špatně. Taková situace prostě je a musíme se s tím smířit," říká Thierry Neuville a vrací se ke strategii, kterou v Katalánsku zvolil po polovině druhé etapy, "po sobotních problémech byly naše šance na vítězství malé a museli jsme do toho pořádně jít, abychom si ze soutěže odvezli nějaké slušné body. Tak jsme pokračovali a volby nelituju," dodává Belgičan, jenž se až do havárie snažil urvat alespoň čtvrtou příčku.

Jak ale druhým dechem Thierry Neuville dodává, dokud existuje, byť jen matematická, šance na titul, nehodlá se vzdávat. "Nic pořád ještě není rozhodnuto. Dokud existuje alespoň matematická šance na vítězství v šampionátu, tak se nevzdáme. Budeme bojovat. Ale teď to bude mnohem náročnější," říká odhodlaně Thierry Neuville pro Motorsport News a dodává ke svému odstoupení: "Netuším, jestli je to zavěšení slabinou auta. Mým úkolem je jet s autem jak nejrychleji dokážu a ohledně této stránky dávat zpětnou vazbu. Auta nejsou dělaná na to, aby jezdila keři či přes skály, ale musíme situaci analyzovat a zjistit, pokud platí předpoklad, že Ford projel místem, kde Dani a Andreas odstoupili, proč to oni zvládli a my ne."

Komentářů celkem: 3
13. 10. 2017 09:371
0 0
Jsou to všechno jenom jeho chyby, auto má nejspolehlivější. Škoda, ale pral se statečně. Obávám se, že příští rok s Mikelsenem to bude mít ještě výrazně těžší. Pokud tedy nepůjde Ogier k citroenu, pak by to bylo zas o něčem jiném.
13. 10. 2017 10:002 Upraveno 10:00
1 0
Fordy těmi místy zvládli projet protože tak nekatovalicož je jezdecká chyba.
13. 10. 2017 16:483
0 0
Namachrovaný je jako by měl titulů tak deset....ale tady je vidět že na to nemá, valí chyby a jen mudruje, ogier, tanak jsou uplně jinde, jak hlavou tak rukama.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!