Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
12. 10. 2017 20:57 − 2093× − 0

Chris Ingram: Titul přišel v hodině dvanácté

Chris Ingram patří mezi stálice juniorského mistrovství Evropy a letos dokázal na třetí čtvrtý pokus vybojovat titul.

Poprvé se na soutěžích juniorského mistrovství Evropy Chris Ingram ukázal v roce 2014, kdy se vydal v premiérovém ročníku JERC bojovat s konkurencí za volantem, v našich končinách exotického, Twinga R2. Již třetí start dokázal přetavit v první juniorské pódium, na Barum Czech Rally Zlín přišlo přezbrojení na Peugeot a na konci sezóny byl Ingram sedmý. V následující sezóně se posunul o dvě příčky, v loňském roce po přestupu do továrního týmu Opelu přišlo druhé místo v JERC, kdy titul ztratil doslova před nosem kvůli odstoupení v závěru Rally Liepaja. Letos už si primát rodák z Manchesteru vzít nenechal i když to bylo opět drama až do posledního lotyšského dne.

Jak nyní už juniorský mistr Evropy pro rok 2017 přiznává, pokud by se mu nepovedlo letos zvítězit a dosáhnout na na odměnu 100 000 €, mohla být letošní sezóna jeho poslední. Víc už Chris: "Když jsem šel v sobotu spát, tak jsem si pomyslel, že se to opakuje, že zas o titul v závěru přijdu," vrací se k Rally Liepaja Chris Ingram a pokračuje popisem neděle, "v neděli jsem věděl, že ještě dokáži trochu přidat na tempu, ale když jsem slyšel o chybě Jariho, tak mě to šokovalo. Mohl jsem v neděli přidat, ale bylo by to za cenu většího rizika. Nakonec jsem ale nemusel," vrací se britský pilot k rozhodujícímu okamžiku soutěže, kde v první nedělní vložce šel Jari Huttunen mimo trať a nabral minutu ztráty na Ingrama.

"Mám opravdu obrovskou radost, že nyní mohu konečně postoupit výš a jet s vozem R5," říká Chris Ingram, kterému odměna za vítězství v JERC U27 zajistí dva starty s Fabií R5 a jak se nechává Brit slyšet, už má i vybráno, kde konkrétně se ukáže. Půjde o ostrovní soutěže na Azorských a Kanárských ostrovech. "S těmito podniky mám dobré zkušenosti a mít zkušenosti se na nich opravdu vyplácí. Cítím, že bych v těch soutěžích měl vyhrát, abych lidem ukázal, co umím a že jsem připraven postoupit z ME dál. Mým cílem je složit program směrem ke Katalánské a Waleské rally v příštím roce, kde bych rád jel ve WRC2. Ale musím s vozem R5 nasbírat ještě hodně zkušeností, než budu nad takovým programem přemýšlet," uzavírá Chris Ingram.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!