Změna je život…

..a proč že ten nadpis? Proč něco měnit na seriálu ve kterém v loňské sezóně závodilo 240 závodníků?

Pojďme si ty změny přiblížit detailněji. Nejzávažnější změnou, i když jen kosmetickou, je změna názvu seriálu, který se od dnešního dne přejmenoval na Autodrom Rally Serie (zkratka ARS). Tento název lépe vystihuje to, co se na okruhu při závodech děje i když formát závodu není zrovna úplně „rallyový“, nicméně slouží mimo jiné i k přípravě budoucích závodníků převážně do rallyového sportu o čemž svědčí příklad úspěšného Petra Semeráda, kterému přejeme ve „velkých“ závodech hodně štěstí a vavřínů. Talentu má na to opravdu hodně.

Další významnou změnou, která jistě potěší všechny účastníky, je skutečnost, že Autodrom prošel přes léto velkou a nákladnou rekonstrukcí a ve 2/3 tratě je položen nový asfaltový koberec, který je velice šetrný k pneumatikám. V té zbývající třetině v zadní části byly učiněny výrazné opravy, takže ani tam by vozy neměly trpět jízdou přes díry v asfaltu.

Třetí změna, o které bych se rád zmínil, je znovuzavedení nejsilnější třídy 6, do které krom silných vozů 4x4 s rámem budou zařazeny dle zvážení pořadatele i některé další závodní speciály (například Karty), které by jinak startovali s ohledem na malý objem motoru a náhon jedné nápravy ve třídě 4, což se v minulosti nesetkalo s pochopení pravidelných účastníků třídy 4.

Závěrem této krátké zprávy si vyjmenujme, co měnit nebudeme… …zabezpečení trati na úrovni velkých závodů včetně záchranného systému, vyhřívaný stan s občerstvením, on-line výsledky včetně aktuálního pořadí ihned po dojezdu každého závodníka, ozvučené depo s vyvoláváním závodníků na start, všechny tribuny pro diváky zdarma.

Tým pořadatelů přeje všem účastníkům dobrou zábavu, hodně adrenalinu a skvělé souboje o každou desetinku.

Více informací včetně kalendáře, přihlášek, propozic, výsledků a akreditačního formuláře najdete na www.autodrom.cz

Foto: Václav Soukup

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!