Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 10. 2017 20:19 − 4348× − 0

Erik Veiby: Pontus je připraven na WRC

Erik Veiby nyní patří mezi velmi úspěšné manažery, když většinu svých jezdců dokázal propracovat až do vozů WRC.

Když se v rally zmíní pozice manažera jezdců, jednu z prvních asociací představuje jméno Tima Joukhiho. Ale v posledních letech si o pozornost řekl i Nor Erik Veiby se svým Even managementem, jemuž se podařilo dostat tři ze svých svěřenců do továrních týmů, další je na nejlepší cestě a pátým manažerovým jezdcem je čerstvý mistr světa v rallycrossu. To už se dá naznat slušným výsledkem. V rally všechny čtyři jezdce Even managementu spojuje ještě jedna věc. Všichni si prošly vozy Škoda a jejími továrními či dealerskými týmy. Takový je případ i Pontuse Tidemanda, jenž nejprve s pomocí svého nevlastního otce Henninga Solberga vybojoval titul ve Švédsku s Fiestou S2000, následně vybojoval titul v JWRC a v roce 2015 zakotvil v továrním týmu Škoda motorsport.


Oslavy titulu v Německu

Letos pak švédský jezdce splnil úkol, který mu mladoboleslavská značka dala, když s předstihem byl již po Německé rally korunovám mistrem světa ve WRC2 pro rok 2017. A jeho manažer Erik Veiby nyní věří, že Pontus Tidemand je plně připraven jít ve stopách například Esapekky Lappiho a posunout se do nejvyšší ligy světové rally. "Je připraven jít výš. Když se podíváte na jezdce jako jsou Esapekka Lappi nebo Teemu Suninen s nimiž Pontus soupeřil a jak si oni nyní dobře vedou v nejvyšší třídě… Před dvěma lety jsem měl obavy, že přesednout z vozu R5 do WRC specifikace 2017 bude příliš velký skok, ale vypadá to, že jsem měl zbytečné obavy."

Jak se ve WRC Podcastu moderátorce Becs Williams Erik Veiby dále svěřil, mimo snahy o posazení Pontuse Tidemanda do vozu WRC je na pořadu dne i setrvání u Škody motorsport. "Nejprve je tady možnost opce u Škody. Pak se je třeba dívat, kde který z aktuálních jezdců WRC skončí. Velké spekulace jsou ohledně toho, kam půjdou Sébastien Ogier a Ott Tänak. Svým způsobem čekáme, až do sebe začnou zapadat jednotlivé dílky skládačky. Letošek je v MS bláznivou sezónou, takže pozorně sledujeme, jestli se někde pro Pontuse neobjeví místečko," uzavírá Erik Veiby.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!