23. 10. 2017 10:49 − 3054× − 3

Smutný Vsetín pro Lukáše Nekvapila a Romana Koscelníka

S velkým výsledkem z Příbrami a nabuzeni o 2. místo v rallysprintech přijeli do Vsetína Lukáš Nekvapil s Romanem Koscelníkem.

Nakonec ale posádka odjížděla smutná a zklamaná.

Tišnovská dvojice se v letošní sezoně zaměřila na boje v jednodenních soutěžích, ale před vsetínským sprintem udělala výjimku. Týden před valašskou soutěží se jela Rally Příbram a Lukáš s Romanem, se rozhodli, že se jí zúčastní před vrcholící bitvou v RSS. Po dvou dnech na příbramsku z toho bylo vítězství ve dvoukolkách a v týmu panovala skvělá nálada. Tato nálada setrvala u kluků v posledním sprintu sezony bohužel jen krátkou chvilku. „Na závěrečný podnik rallysprintové série Bonver – Partr Rally Vsetín jsme přijeli velmi namotivováni po úžasném výsledku z Příbrami. Ve hře totiž bylo teoreticky i celkové stříbro v RSS a my se chtěli poprat o co nejlepší konečný výsledek, samozřejmě i ve třídě 6. Asi v půlce první RZ jsme přijeli k vážné havárii Radomíra Kupce a Vladimíra Osičky. Po asistenci při řešení nehody jsme vážně uvažovali o odstoupení z rally. Nakonec jsme se v servise dohodli na pokračování bez ohledu na výsledek a závod jsme chtěli pouze čestně dokončit,“ popsal nepříjemnost z úvodu rally Roman Koscelník. Havárie Radomíra s Vladimírem nejenom mladé tišnováky citelně poznamenala.

Z první sekce rychlostních zkoušek projeli Lukáš s Romanem pouze zkoušku Semetín, a to v „opařeném“ tempu. Ze čtrnácti posádek na startu zkoušky byl jejich čas jedenáctým nejrychlejším. Bojová nálada zůstala zapovězena a veškeré myšlenky se upíraly ke zdraví jezdce. O radosti z jízdy se nedalo mluvit. Proto Lukáš s Romanem „přivítali“ odstoupení ze závodu krátce po startu 4.RZ. „Je těžké závodit, když jste svědky takové nehody. Při druhém průjezdu RZ Hošťálková nám vypověděla službu technika a tím nás „vysvobodila“. Za konečné 3. místo v RSS jsme rádi, ale… Radkovi a celé jeho rodině přejeme, aby tuhle nejtěžší erzetu vyhráli. Děkujeme všem, co se na naší úspěšné sezoně podíleli – Brynda racing – Jirkovi, Kájovi a každému, kdo je tohoto skvělého týmu součástí, sponzorům – jmenovitě AutodopravaBrno.eu, Intertech, Sagitta, Zyksal, Geotest, město Tišnov. Dále patří velké díky našim rodinám, kamarádům a hlavně našemu skvělému fanklubu, který nás žene dopředu! Děkujeme moc!!!,“ poděkoval přátelům a zároveň drží palce mladému jezdci Lukáš Nekvapil.

Více informací o posádce na fb.com/NKmotorsport

Komentářů celkem: 3
23. 10. 2017 11:43
0 0
To muselo být opravdu psychicky dost náročné, nedovedu si představit, jak se pak soustředit.smajlík
24. 10. 2017 06:57
0 0
Když pominu smutný obsah článku tak mě velmi baví pořadatel na fotce :D
24. 10. 2017 16:20
0 0
Za sebe velmi oceňuji co dokázali na místě udělat, dovedu si představit co asi museli prožívat a přeji aby se psychické rány co nejdříve zahojily.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!