Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
28. 10. 2017 19:27 − 15256× − 0

Ale my jsme vozu WRC řekli ne…

Juniorský mistr Evropy Marijan Griebel vyhrál start s vozem WRC. Ten mu však v další kariéře moc nepomůže, tak jedná o změně odměny.

Vítězi juniorského ME U28 náleží letos odměna v podobě jednoho světového startu s vozem WRC na jedné vybrané evropské soutěži MS, ale jak se nechal slyšet Marijan Griebel, který je mimochodem druhý rok za sebou juniorským vítězem ME, svou odměnu přetransformoval ve starty s vozem R5 v kontinentálním šampionátu. Talentovaný Němec by rád odjel kompletní program osmi soutěží namísto letošní čtveřice a právě jednání s Eurosport Events o změně podoby odměny za letošní titul by mělo být důležitým bodem v naplňování Griebelových plánů. Šampionát by tím získal jednoho velmi silného jezdce, který letos dokázal i při omezeném programu bojovat o příčky nejvyšší a hned dvakrát dojet na stupních vítězů, když byl konkrétně druhý na Azorech a třetí v Řešově.

"Protože nejsem bohatý, tak ač jednorázový start s vozem WRC zní lákavě, tak mi dává větší smysl odjet kompletní ME s vozem R5 v roce 2018. S vozem této třídy jsem zatím odjel šest kompletních rally a potřebuji se učit a zlepšovat. Takže raději, než riskovat vše při jednom startu s vozem WRC bez zkušeností, bez šance proti profíkům a továrním týmům, je mým cílem odjet celé ME s vozem R5. Ještě nám chybí část budgetu na to, abych mohl realizovat program přesně podle mých představ, ale společně s mými partnery a Eurosport Events na tom pracujeme. Je samozřejmé, že jako šampion mám více možností a motivace k tomu, udělat něco opravdu dobrého," uzavírá Marijan Gribel.

Když se Marijan Griebel ohlíží za letošním rokem a účastí v ME, kde mezi juniory do 28 let poznal hořkost porážky jen při jednom startu, hodnotí svou volbu pozitivně: "Mistrovství Evroopy je skvělým šampionátem pro jezdecký růst. Tvoří jej řada opravdu dobrých soutěží s odlišným charakterem a také úroveň konkurence je dobrá. Je to nejlepší a nejvíce dostupná cesta, jak začít se závoděním na mezinárodní úrovni," dodává dvojnásobný juniorský mistr Evropy.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!