Turkova první sezóna ve čtyřkolce skončila titulem

Rally Idrija o víkendu uzavřela dění ve slovinském mistrovství a s definitivní platností rozhodla o držiteli letošního titulu.

Před závěrečným šestým podnikem kalendáře si zálusk na titul dělala dvojice pilotů. Důležitou roli pro rozložení sil před velkým finále sehrála předcházející Croatia Rally, jediný zahraniční podnik slovinského mistrovství. Zatímco Claudio de Cecco se svým Hyundaiem i20 R5 nestíhal a v konečných výsledcích uzavíral top ten, jeho soupeř Rok Turk dovezl Peugeot 208 T16 R5 do cíle na třetí příčce. Dopadnout jejich chorvatské výsledky obráceně, do závěrečného klání by odcházeli se shodným počtem bodů. Takto měl Turk důležitý náskok umožňující mu závěrečnou soutěž pojmout více v klidu.

Na divácké superspeciálce přímo ve městě Idrija se dosti překvapivě radoval ze skalpu obou uchazečů o titul Aleks Humar s daleko slabším Peugeotem 208 R2. Netradičně pojatý harmonogram obsahoval v první etapě ještě jeden průjezd diváckým úsekem a znovu jej ovládnul Humar. V neděli ráno už posádky vyrazily na přírodní úseky a ten první vyhrál Turk. Do vedení se ale ještě nedostal, famózním výkonem si jej nadále hlídal pilot 208 R2. Teprve hodně špatný čas ve čtvrtém testu srazil Humara na třetí místo za oba jezdce R5 a tam už setrval až do cíle. Boj o titul měl dobře rozjetý Turk, který v době posunu do čela vedl před de Ceccem o 20,2 sekundy. Ital v Hyundai vyhrál až úplně poslední zkoušku, což už bylo pozdě. Turk si vítězství o čtvrt minuty pohlídal a na cílové rampě mohl vedle vítězství v soutěži oslavit i svůj první slovinský titul v absolutním pořadí. Po třech vicemistrovských letech v řadě.

Konečný stav šampionátu: 1. Turk 139,5, 2. De Cecco 118,5, 3. Premrl 98,5, 4. Humar 80,5, 5. Peljhan 52, 6. Mrevlje 51

Komentářů celkem: 1
30. 10. 2017 16:19
0 0
Po žních půjdeš k Turkovismajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!