Redakce - eWRC.cz
3. 11. 2017 11:43 − 3009× − 0

Vsetínské vítězství přineslo dva tituly. A co dál…?

Posádka Jiří Hladík – Lukáš Šintal má za sebou další velmi úspěšnou rally.

Internacionálové Jiří Hladík a Lukáš Šintal mají za sebou úspěšnou sezónu, po které se chystají na vyhlášení vítězů.

Pro letošní sezónu váš tým angažoval slovenského spolujezdce Lukáše Šintala, jaké bylo vaše očekávání ohledně spolupráce?

Od Lukáše jsem očekával profesionální přístup a především přesnost v diktátu. Přece jen má zkušenosti z poněkud rychlejších aut, tím pádem to pro něj nebyl zásadní problém a dokázal, že je velice dobrý spolujezdec.

Lukáši a jak se tobě spolupracovalo s Jiřím a jaká byla sezóna z tvého pohledu?

Našu spoluprácu s Jiřím hodnotím veľmi pozitívne, myslím si, že od prvej spoločnej súťaže sme si na seba zvykli a trvalo len pár ostrých km, aby sme vedeli, že to funguje. Veľmi dôležité je, že okrem kokpitu súťažného auta, si rozumieme aj ako ľudia a kamaráti, síce občas ma naháňa, lebo ja mám večný problém s nedostatkom času, ale inak je naš vzťah za mňa absolútne vynikajúci!

Sezóna z môjho pohľadu vyzerala veľmi zaujímavo, charakter šprintových súťaží sa nedá veľmi podceňovať a nie je tu ani velký priestor na taktiku, treba ťahať od prvej RZ hneď naplno, čo sa nám veľmi slušne darilo. Aj keď sme nemali veľmi súperov v našej triede, tak o to zaujímavejšie a dramatickejšie boli zápolenia v skupine tried 14-18. Veľmi sme si to počas celej sezóny užívali! Bolo to super!

Před Rally Vsetín jste vedli třídu 14 a ještě k tomu skupinu 14 – 18. Měli jste spočítané potřebné body na oba tituly?

Musím říct, že ano. Věděli jsme, jak musíme dojet, aby nás nepřeskočil Péťa Vraj s Honzou Mikulíkem, a k tomu jsme opět chtěli vyhrát i třídu. Bylo nám jasné, že tady nemá cenu auto štvát od první vložky, protože by to nemuselo přežít. Naše obava se začala potvrzovat během závodu, když motor začal vyhazovat olej. Zvolená taktika byla nakonec úspěšná a swiftík to dal na prvním místě ve třídě a třetím ve skupině. Na cílové rampě dostal pohlazení, vždyť nás dovezl k dalším titulům a vydržel tři sezóny bez repase motoru.


Foto Tomáš Brázdil

Po Vsetíně tedy slavíte první místo ve třídě 14 a absolutní vítězství ve skupině 14 – 18. Jaké jsou vaše další plány?

Přiznám se, že na pořádnou oslavu zatím nebyl čas, protože práce je nad hlavu, ale letos máme ještě v plánu startovat na Pražském rallysprintu.

Určitě už přemýšlíte o další sezóně, je možné něco prozradit?

V současné době není co prozrazovat. Bylo by hezké přestoupit do rychlejšího vozu, ale zatím tomu nic nenasvědčuje. Uvidíme, jestli přijde nějaká zajímavá nabídka.

Závěrem musím poděkovat všem členům týmu za vynikající práci, ale hlavní dík patří všem našim partnerům, kteří nás dlouhodobě podporují. Když je řeč o podpoře, tak tu největší si určitě zaslouží náš kamarád a kolega Ráďa Kupec, který po vsetínské havárii bojuje s nepřízní osudu v nemocnici.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!