12. 11. 2017 09:03 − 1060× − 0

Marcos Ligato se přiblížil čtvrtému titulu v řadě

Během roku už to vypadalo nadějně, že po třech letech v řadě konečně získá argentinský titul někdo jiný než Marcos Ligato.

Do předposlední soutěže v Entre Ríos už ale dorazil zase jako lídr a domů klidně mohl odjíždět jako předčasně korunovaný král. Zkazit radost mohl jezdci Chevroletu Agile ještě Geronimo Padilla, ale jeho bodová ztráta už přeci jen nebyla z nejmenších. Nejrychleji do soutěže v okolí Concepción del Uruguay vstoupil překvapivě až třetí muž Chevroletu David Nalbandian. Známý tenista zajel nejrychlejší časy v prvních dvou zkouškách a vedoucí pozici si držel až do pátého testu. Do cíle první etapy už jako nejrychlejší muž se speciálem Agile dorazil Alejandro Cancio, který na druhém místě za průběžným lídrem zaostával o 5 vteřin.

Do druhé etapy vstoupil Cancio s pořádným nasazením a držel se v nejrychlejší skupince bojující o vítězství. Bohužel na předposledním testu skončil jeho Chevrolet mimo trať. Cíl nespatřil ani Miguel Baldoni, když se mu zastavila jeho Fiesta. Tento incident jej bohužel připravil o průběžnou třetí příčku v mistrovství. Padilla se dostal do potíží se svým Peugeotem 208 už v sobotu a soutěží se protrápil do cíle až na desátém místě, a to se čtyřminutovou ztrátou. Jeho šance na zisk titulu se tím propadly až k nule. Ligato naopak celou neděli bojoval s Federicem Villagrou o vítězství. Tento vyrovnaný duel nakonec o 1 vteřinu prohrál, zato k titulu se přiblížil dalším mílovým krokem. Villagra letos neprožíval se svým Fordem Fiesta zrovna jednoduchý rok a teprve teď na jeho sklonku dosáhnul na vítězství. To získal po roční pauze a znovu se mu to podařilo v Entre Ríos.

Stav šampionátu: 1. Ligato, 273, 2. Padilla 202, 3. Villagra 171, 4. Baldoni 165, 5. García Hamilton 136, 6. Nalbandian 131

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!