Večerní video – onboard Roman Kresta Col de Turini 2005

Dnes jsme si připomněli akci Fans for Kresta. A tady je jedno video za odměnu.

Tohle video jsem našel v archívu a mám pocit, že to tenkrát zařizoval Stanis pro všechny české fanoušky. Jde o onboard z legendární Col de Turini, kterou Roman Kresta při své premiéře v továrním týmu Ford vyhrál. Celkově skončil osmý, když jednu etapu dokončil pouze díky superally. Tady je dobová zpráva.

Česká dvojice se vyrovnala s pětiminutovou penalizací, kterou byla zatížena po problémech na přejezdu po poslední rychlostní zkoušce druhého dne. Jejich Focus RS narazil na posledním měřeném úseku na kámen, přičemž se poškodilo zavěšení levého předního kola. Náraz poškodil i převodovku a přes následnou výměnu poloosy musela posádka nakonec nepojízdný vůz odstavit. V nedělní etapě zajel Kresta ve všech šesti rychlostních zkouškách čas mezi šesti nejlepšími. Nejrychlejším ze všech byl při prvním průjezdu legendárního úseku Col de Turini.

A jak to viděl Malcolm Wilson? "Myslím, že jsem ještě nikdy neviděl nikoho tak nervózního, jako byl Roman před startem. Paradoxně přišel pro něj obrat po včerejší chybě. Zbavil se pocitu tlaku a během dneška byl mnohem uvolněnější. Bylo pro něj ohromné, že získal svůj první nejrychlejší čas v týmu hned při svém debutu. Jeho sebedůvěra rostla po celý víkend," říká.

Nebýt těch 5 minut, mohl Roman Kresta dojet někdo kolem 4. místa. Ale to jsou všechno jen ty kdyby. Skoro po 13 letech si ale můžeme vychutnat část vítězného onboardu, kde za sebou nechal i Loeba (výsledky RZ zde).

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!