Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 11. 2017 19:49 − 3792× − 4

Hayden Paddon napřesrok s redukovaným programem

Letos Hayden Paddon nezažívá povedenou sezónu a vše odstartovala nešťastná tragická kolize s divákem na Rallye Monte Carlo.

Jak už se neslo éterem po podepsání Andrease Mikkelsena u Hyundai, o třetí auto se budou střídat Hayden Paddon s Danim Sordem, protože tým nakonec nebude nasazovat čtyři vozy, jak se v jednu dobu uvažovalo, ale zůstane u tří speciálů. Zatím jistotu všech podniků MS 2018 mají Andreas Mikkelsen a Thierry Neuville, Sordo a Paddonem se budou dělit a dle prvních informací to vypadá tak, že sezónu začne Španěl v Monaku a Novozélanďan ho nahradí ve Švédsku. Pak se předpokládá, že asfalty pojede Sordo a šotoliny spíše Paddon, přesné rozdělení je však zatím neznámou, ale Hyundai by byl sám proti sobě, kdyby nasazoval do třetího auta jezdce, který konkrétní povrch nemá tolik v oblibě. To ostatně potvrzuje Michel Nandan: "Snažili jsme se zajistit rozpočet na čtyři auta, ale bylo to nemožné. Střídání ve třetím autě tak bylo jediné řešení. Už teď vám mohu říct, že Paddon nejspíše nepojede žádný asfaltový podnik."


… zatím první a poslední Paddonovo vítězství v MS

Jak ale šéf Hyundai motorsportu pokračuje, neabsolvování kompletní sezóny umožní Paddonovi se lépe připravit na podniky, kde pojede. "Myslím si, že může mít dobrou šanci se mnohem více koncentrovat na soutěže, které pojede.A neznamená to, že bychom jej stavěli bokem, to vůbec ne. Chceme, aby dostal zpět do formy a začal jezdit zase tak, jak už dříve ukázal. Z mého pohledu nejde o krok zpět, jde jenom o možnost se více soustředit na věci a absolvovat více testování, protože se bude účastnit i některých vývojových testů. Takhle může být Hayden lépe připraven na soutěže, které dobře zná a kde mu nechybí rychlost," dodává k rozhodnutí střídat jezdce ve třetím autě Michel Nandan.

Jak tedy vychází z Nandanových slov pro motorsport.com, občasné pauzy by měly novozélandskému jezdci pomoci se vrátit do formy a soustředit se na soutěže, které pojede. Jak to však vidí sám Hayden Paddon? "Nadcházející rok bude obtížný. Pokud jedete vybrané soutěže, tak toho najezdíte mnohem méně. Už dlouho říkáme, že sezóna 2018 byla naším cílem pro boj o titul, ale to je teď ze hry. Od týmu tu možnost nedostaneme. Ale musíme využít šancí, které příští rok nabídne, abychom se dostali zpět do sedla. Je to skoro jako úřed dvěma roky, musíme udělat krůček zpátky a prokázat naše kvality, abychom dostali víc šancí v roce 2019. Někdy je potřeba udělat krok dozadu, abyste pak mohli o dva pokročit. Musím si udržet na věci optimistický náhled," říká Hayden Paddon a dodává, že nečeká, že by v Monaku na úvod roku závodil: "Nemyslím si, že pojedeme Monte, takže mám teď možnost strávit nějaký čas na Novém Zélandu a užít si léto, trénovat a chystat se na příští sezónu. Plán je jasný v tom, že ve Švédsku pojedeme, protože se nám tam daří. Už teď se těším," uzavírá Paddon

Komentářů celkem: 4
16. 11. 2017 22:17
0 0
Pro mě moc velký sympaťák a doufám, že se dostane zpět tam, kam patří. Budu držet palce!
16. 11. 2017 23:53
0 0
Bohužel to dopadlo takto, ale jinak to prostě něšlo když mají 4 borce na 3 auta. Ideál by byl střídat toho čtvrtého aspoň v R5, což je už o jinejch penězích než WRC 2017 (2018).
17. 11. 2017 18:49
0 0
Tohle od Hyundai není šťastné řešení. Chápu tlak znacky na výsledek a z toho důvodu střídání jezdců ve 3 autě. Ale v případě Haydena není šťastné ho nechat jen sedět doma. Potřebuje jezdit, stále získávat zkušenosti. Proč mu na zavody kde nepojede WRC nedají R5 když ho mají? Vynecháním asfaltových soutěži se přece na tomto povrchu nezlepší.
17. 11. 2017 19:29
0 0
Myslím, že mu neprospěla ani změna spolujezdce, tak jako např.
u nás Černému...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!