Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 11. 2017 14:38 − 4338× − 2

Po první etapě udává tempo Andreas Mikkelsen

Mistrovství světa je u konce, v Austrálii se o tomto víkendu jede poslední podnik, kde po první etapě vede Andreas Mikkelsen.

Stejně jako vloni se sezóna MS uzavírá u protinožců, když se jede Australská rally, jejíž aktuální centrum je v Coffs Harbour a jeho okolí. Vzhledem k časovému posunu na středoevropský čas se pro našeho fanouška jedná při sledování live o "noční podnik", v australském času se však jede klasicky přes den a nic neodporuje formátu obvyklému pro podniky MS. V první etapě bylo na programu osm měřených testů, které daly dohromady 112 ostrých kilometrů, přičemž nejdelší test měl poněkud Robin Hoodovsky znějící název (případně fajnšmekrům mohl název připomínat park před Hlavním nádražím v Praze) Sherwood a ten měřil 26 kilometrů. Tento test se jel dvakrát a když se podíváme na zbytek testů první etapy, tak zjistíme, že dvojím průjezdem se jely všechny čtyři, takže výsledkem bylo, již zmíněných, osm testů v etapě.

Do soutěže, v níž jde "už jen" o rozlousknutí otázky, kdo bude letos vícemistrem za Ogierem, vstoupil nejrychleji loňský vítěz Mikkelsen a druhý čas zaznamenal Meeke. Stejné pořadí prvních dvou jezdců zůstalo i po další vložce, na třetí příčku se posunul Neuville, který se tak dostal do výhodnější pozice v souboji o vícemistra, protože Tänak byl až osmý. V prvním průjezdu Sherwoodem byl opět nejrychlejší Mikkelsen, který tak v polovině dne zaslouženě vedl o 16 sekund před Meekem. Na třetí příčku se posunul Breen, jenž si zjevně vzal k srdci šéfa týmu Mattona, aby juniorští jezdci Citroenu začali trochu víc šlapat na plyn. V polovině etapy byl čtvrtý Neuville a na záda mu začal dýchat Tänak

Ve druhé rundě začal opět nejrychleji Mikkelsen, ale na RZ5 se radoval Neuville, který se vítězstvím vrátil zpět na třetí příčku. Navíc Belgičan stahoval Meeka, v této fázi podniku oba jezdce dělilo 27 desetin a po následující RZ se Neuville Britovi o dalších pět desetin přiblížil. Vložku však vyhrál Mikkelsen, jenž měl před závěrečnými superspeciálkami náskok na čele ve výši 20 sekund. Na nich se už v rámci TOP 10 udála jediná změna pořadí, když po závěrečné RZ8 přeskočil Neuville Meeka a posunul se na druhé místo.

Po první etapě tedy vede v Austrálii stále ještě novic u Hyundai Mikkelsen před týmovým kolegou Neuvillem. Třetí je Meeke se ztrátou sedmi desetin na Belgičana, čtvrtou příčku drží Latvala. Páté místo (už tak letos trochu tradiční) má po pátku Breen, šestý jede Tänak a sedmý je Paddon. Již jistý letošní mistr světa Ogier drží osmé místo, které je zapříčiněno i problémy s řazením, devátý je Lefebvre, který nedokázal navázat na nadějné časy ze shakedownu. Desítku uzavírá Evans, jedenáctý Lappi je posledním WRC ve výsledkové listině a pak následuje Rovanperä, který v souboji sám proti sobě dominuje klasifikaci WRC2, neb kromě mladého Fina nikdo další do Austrálie nedorazil.

Komentářů celkem: 2
17. 11. 2017 14:55
0 0
Kuře zkouší tím nadpisem a první větou po nadpisu naši pozornost smajlík
17. 11. 2017 15:00
0 0
kuře je jeblý a neudrží myšlenku a jméno vedoucího jezdce mezi dvěma větami smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!