Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
18. 11. 2017 09:43 − 6117× − 0

Mikkelsen out, na čele zůstává Thierry Neuville

Mistrovství světa je u konce, v Austrálii se o tomto víkendu jede poslední podnik, kde se po druhé etapě změnilo jméno nejrychlejšíh.

Druhá etapa Australské rally měla na programu 140 měřených kilometrů, ale RZ14 Newry byla kvůli poškozenému mostu zrušena a 20 kilometrů tak z harmonogramu zmizelo. Ale etapa byla výživná i tak, protože hned úvodní dopolední vložka, Nambucca měřila bezmála 50 ostrých kilometrů, takže na probuzení do druhého dne nic snadného. Většinu testu posádky znaly z loňsky, když nový byl jen 2,25 km dlouhý úsek u konce, o který se test prodloužil, jinak se jelo po rychlých a rytmických cestách doplněných nezbytnými horizonty a skoky. Když připočteme krátké úseky asfaltu, vložka nabídla od všeho něco.

Po včerejšku byl ve vedení Mikkelsen a na jeho prvním místě nezměnil nic ani průjezd zmiňovaným testem Nambucca, jenž druhou etaou otevíral, protože na nejrychlejšího Neuvilla ztratil jen 4,5 sekundy a nadále měl na čele pohodlný náskok. O tři sekundy se před Meeka na třetí místo dostal Latvala, stejně tak se na pátou příčku posunul Tänak před Breena. Další vložka byla konečnou pro Mikkelsena, když trefil břeh a přivodil své i20 WRC dva defekty a protože vezl jen jednu rezervu, musel putovat do rally2. Tím pádem se do čela posunul Neuville, kterého následoval Latvala a Meeke, jehož ztráta na Fina však narostla vinou minuté odbočky na čtvrtminutu. Poslední test sekce již změny nepřinesl a v polovině dne přijížděl do servisu na prvním místě Neuville následovaný Latvalou a Meekem. Čtvrtý byl Tänak a pátý Breen.

První test po servisu byl konečnou v etapě pro Meeka, který poškodil zavěšení a nedokázal svou C3 WRC po vložce dostat do stavu, aby projela zbylé testy dne a musel putovat do rally2. Tam se po této vložce dostal také lídr a současně jediný pilot WRC2 Rovanperä, jehož vyřadil dvojitý defekt. Na třetí místo se tedy po RZ12 posunul Tänak, ale v boji o post vícemistra to stále bylo pro Estonce málo. Do konce etapy se pak už žádné změny pořadí neudály a po dvou závěrečných diváckých superspeciálkách šly posádky nocovat v pořadí Neuville na čele s náskokem 20 sekund na druhého Latvalu a Fin měl k dobru dalších 20 sekund na Tänaka.

Pod stupni vítězů jel na čtvrtém místě Breen, jenž měl čtvrtminutu k dobru na Paddona, necelou půlminutu nazpět jel Ogier, který všechny fanoušky stále udržuje v neurčitosti, když proti svým původním slovům stále neoznámil, jaká bude jeho budoucnost. Přes minutu na svého krajana ztrácí sedmý Lefebvre, osmý je Evans a poslední WRC v TOP 10 představuje Lappiho Yaris. Desítku pak uzavírá nejrychlejší z domácích Quinn, který jede s produkčním Lancerem

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!