Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
24. 11. 2017 21:24 − 7596× − 4

Toyota brala raděj Tänaka a Citroen dal málo

Sébastien Ogier nás nadále napíná, co bude v příštím roce dělat, ale moc možností nezbývá – buď důchod nebo M-Sport.

Sezóna sice skončila o víkendu v Austrálii, ceny se rozdaly, ale nový ročník mistrovství světa tu bude co nevidět, lednová Rallye Monte Carlo již pomalu nasísá zpoza rohu. Do jejího startu zbývá v podstatě vyřešit jednu hlavní tajenku, kterou je jezdecké složení M-Sportu, protože zatím nic nebylo oznámeno oficiálně a možná sestava je stále ještě v rovině spekulací. Zatím není ani jasné, zda v Cumbrii zůstane pětinásobný mistr světa Seb Ogier, ale jak píše autosport.com, moc jiných možností Francouzovi nezbylo. Jezdec byl spojován jak s Citroenem, tak Toyotou, ale obě dvě tyto možnosti již jsou mimo hru.

Jak se nechal slyšet šéf Toyoty Gazoo Racing Tommi Mäkinen, Ogier letos ani nebyl příliš v hledáčku, Ott Tänak, kterého si tým nakonec vybral, se zdá vedení být perspektivnějším a představitelé značky též preferovali Estonce, který letos vybojoval 3. místo v celosezónním hodnocení. "Vím, že Ott nemá na svém kontě žádná výrazná vítězství a řekl bych, že to jej bude v budoucnu více motivovat. To je jedním z důvodů, proč Toyota podporuje mladé jezdce," říká k politice Toyoty šéf jejího týmu v rally a pokračuje důvody proč u Toyoty vybrali právě Tänaka, "Ogier může být v šampionátu ještě pár let. Víme, jaké má zkušenosti, že zatím dosáhl mnohem více úspěchů než Ott a také víme, že by pro nás byl volbou největší jistoty, ale musíme se také držet pohledu z Japonska. Takže z jezdeckého složení pro příští rok mám radost," uzavírá Tommi Mäkinen.

Druhým zájemcem o služby Sébastiena Ogiera byl Citroen, který se letos se svou C3 WRC trápí a je dalek své někdejší úspěšné éry, ale jak zní z francouzského týmu, jezdec a potenciální zaměstnavatel se nedohodli na podmínkách kontraktu. Citroen si už na podzim nechat utéct potenciálního jezdce v podobě Andrease Mikkelsena a vsadil all-in na Ogiera, ale jak se ukázalo, volba to nebyla dobrá. "Nebyli jsme schopní splnit jeho požadavky. Udělali jsme mu nabídku, ale nebyla akceptována," říká Yves Matton a jedním dechem dodává, že doufá v Ogierovo setrvání s šampionátu a že Francouz nepůjde do důchodu, "doufám, že příští rok nebude mimo. Pro šampionát je dobré, kdy se účastní," dodává Matton, kterému tak po nepovedeném gamblu s jezdci "zbyla" letošní jezdecká sestava s možností vybraných startů Sébastiena Loeba.

Komentářů celkem: 4
24. 11. 2017 21:411
0 0
Začíná se spekulovat, že končí Julien Ingrassia. V úterý bychom se měli vše dozvědět.
24. 11. 2017 22:342
0 0
jestli se Ford opravdu ofiko vratí tak Seb tam asi setrvá. Uvidíme v úterý?
haq
25. 11. 2017 08:303
0 0
řekl bych že Ogier si ještě má co dokazovat s Fordem, jen dvě vítězství mu přece nemůžou stačit smajlík
26. 11. 2017 19:444
0 0
Původně napsal haq
řekl bych že Ogier si ještě má co dokazovat s Fordem, jen dvě vítězství mu přece nemůžou stačit smajlík
Nejlépe to dokáže tím, že obhájí titul mistra. Juha Kankkunen kdysi prohlásil : mistrem se nestáváš tím , že vyhraješ každou erzetu a soutěž .... To myslím stačí , ne ?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!