Super úspěch superspeciálky

Superspeciálka byla v přímém přenosu vysílána několika televizními stanicemi, živě ji sledovalo přes 40 tisíc diváků.

Rally Argentina byla oficiálně zahájena 27. dubna dvěma průjezdy superspeciálkou na fotbalovém stadiónu v Cordobě. Fotbalový svatostánek byl postaven v roce 1978, kdy se v Argentině konalo mistrovství světa ve fotbale. Argentinští fotbalisté tehdy vybojovali titul mistrů světa a bylo to poprvé, co tato jihoamerická země hostila událost takového významu.

Výsledky z prvních dvou erzet sice měly pouze nepatrný vliv na celkové pořadí, ale díky nim mělo více než čtyřicet tisíc jihoamerických fanoušků možnost sledovat nesmírně vzrušující motoristické klání. Závěrečné dvě erzety naproti tomu určily pořadí mezi pátou až osmou příčkou.

Superspeciálka byla v přímém přenosu vysílána několika televizními stanicemi. Na dvou okruzích o celkové délce 2,20 km se pod umělým osvětlením odehrávaly nelítostné souboje o vteřiny a tisíce diváků nadšeně přihlížely napínavému dění. Zlatým hřebem rychlostní zkoušky bylo přemostění uprostřed stadiónu a skok před hlavní tribunou.

Celkem tři různí jezdci zaznamenali nejrychlejší čas na superspeciálce. Bezpochyby nejpřekvapivější bylo vítězství Matthew Wilsona z týmu Stobart VK M-Sport Rally Team. Wilson nastupoval do závěrečné dvojice rychlostních vložek s třísekundovou ztrátou na svého týmového kolegu Luise Pereze Companca. Došlo tak k přímému souboji o celkové osmé místo a v sázce byl jeden bod do hodnocení šampionátu jezdců. Domácí oblíbenec tlak neustál a propadl se za Wilsona na devátou příčku. I přesto je toto umístění nejlepším počinem argentinského jezdce v letošní sezóně. Pro mladého Wilsona to bylo premiérové vítězství v erzetě během podniku mistrovství světa a zároveň i historicky první bod do šampionátu jezdců.

Na voze Peugeot 307 WRC Henninga Solberga odešla v posledním kole spojka a namísto čtvrtého místa, ze kterého vstupoval Henning Solberg do závěrečného dne, z toho bylo až sedmé místo.

Jezdci předváděli skvělou show jak během jízdy, tak i po projetí cílem. Petter Solberg hodil své závodní rukavice divákům na tribuně. Ačkoli Henning Solberg cíl nespatřil, dostalo se mu nadšených ovací ve stoje. Už první den se na obloze rozzářily ohňostroje a diváci byli hlasitější než samotné závodní speciály. Superspeciálka měla z diváckého i jezdeckého hlediska obrovský úspěch.

„Na stadiónu panovala úžasná atmosféra,“ prohlásil později Marcus Gronholm. „Fanoušci nadšeně poskakovali a mě jen mrzí, že jsem propásl ohňostroje – byl jsem příliš soustředěný na to, kam zrovna jedu. Na několika místech to docela klouzalo, ale i přesto jsem si to užíval,“ řekl Marcus Gronholm, který superspeiálku vyhrál dvakrát.

Další podobná akce se bude odehrávat na stadiónu v Aténách během nadcházející Acropolis Rally.

Komentářů celkem: 6
2. 5. 2006 20:26
0 0
Mlady Wilson prekvapil, opravdu pochvala!
FocusWRC06
2. 5. 2006 21:04
0 0
SUPER USPECH SUPERSPECIALKY! to je uplne spravny nazov!bola to bomba!nejedno oko aj srdce divaka potesilo!len tak dalej a nech je ich cim dalej tym viac...
Anonym IP:85.119.88.38
2. 5. 2006 23:38
0 0
Skoda, ze Eurosport nedokazal aktualne informovat o celkovem poradi.
3. 5. 2006 08:41
0 0
Rally je superatraktivní sport, ale má slabou reklamu. Jezdí se dveřma napřed, auta skáčou na horizontech, někdy taky do lesa a současná technika umožňuje nádherné záběry. Tak proč je rally tak zapomenuté. Málokdo ví, že ve středu jsou záznamy z MS, dokonce i fanoušci aut.
Anonym IP:62.204.248.152
3. 5. 2006 14:06
0 0
RE Subarák : To je tím že rally je v přírodě. Formule mají reklamu tím že se jedou na stadionu a tam dají 100 kamer a mají celý závod nahraný a hned to jde do televize. to na rally nejde. ( ale rally je i přesto ne ! )
Anonym IP:62.204.248.152
3. 5. 2006 14:06
0 0
RE Subarák : To je tím že rally je v přírodě. Formule mají reklamu tím že se jedou na stadionu a tam dají 100 kamer a mají celý závod nahraný a hned to jde do televize. to na rally nejde. ( ale rally je i přesto nej ! )
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!