Třetí závod ARS v zimních podmínkách

V sobotu 2.prosince se uskuteční již třetí závod osmidílné Autodrom Rally Série.

Dle předpovědi by mělo na Autodromu v Sosnové v pátek i v sobotu lehce sněžit s teplotami okolo nuly. To jistě uvítají vyznavači smyků a jízdy dveřma napřed a přijedou si pořádně zazávodit. Trať bude opět zcela jiná a bude hodně technicky náročná.

Pojďme si ale stručně představit favority sobotního závodu. Tomáš Hrazdíra (Mitsubishi) zatím ani v jednom ze závodů nenašel přemožitele a proto je favoritem číslo 1. S velkým odstupem za ním je smečka asi 10ti pronásledovatelů, kterou aktuálně vede Michal Nový (Subaru). Ve dvoukolkách je zatím nejrychlejší Leoš Hradil (Škoda), který vede o 3 body před Jindřichem Majerem (BMW). Na třetím místě jsou již s větším bodovým odstupem Lukáš Krupička (Ford) a Ondřej Zdražil (Renault).

V kategorii 1 zuří bitva mezi Filipem Strahalem (Honda) a Tomášem Jarosilem (Citroen), když oba mají po dvou závodech shodný počet bodů. O průběžné třetí místo bojuje Jan Brich (Honda) a Marek Hons (Peugeot).

V kategorii 2 zatím dominuje Jindřich Majer, když vyhrál oba úvodní závody. Uvidíme, jak si on a jeho BMW poradí se zimními podmínkami. Druhý ve třídě je Jan Burget (Škoda), ale s nevelkým odstupem 5 bodů je za ním hned 5 pronásledovatelů, kteří se jistě pokusí získat jeho skalp.

Kategorii 3 vévodí Michal Nový před Filipem a Vítem Martinovskými (všichni Subaru). Nabitou kategorii 4 ovládl Leoš Hradil (Škoda), když vyhrál oba závody. 2x druhý byl mladý Lukáš Krupička (Ford), třetí je Lukáš Vojtěchovský (Ford).

Kategorii 5 vede Ondřej Zdražil se svým krásným Renaultem 5 GT turbo. Druhý je Michal Tříska (VW). O třetí místo svádějí souboj Dominik Jech (Mini), Jan Zubatý (Citroen) a Tomáš Mičík (Škoda). V nejsilnější třídě 6 vede s přehledem Tomáš Hrazdíra, druhý je mladý Petr Semerád o pouhý bod před třetím Jiřím Kratochvílem (všichni Mitsubishi).

O zdárný průběh akce se jako vždy stará tým profesionálních odborníků zajišťujících on-line výsledky na obrazovce v depu i na webu stejně jako je po celý den k dispozici sanita a vyprošťovací vůz ARS, vyhřívaný stan s občerstvením. Ti co zrovna nezávodí, pak mohou ostatní sledovat bezplatně z kterékoliv tribuny Autodromu.

Tak neváhejte a přihlaste se do závodu, užijete spoustu adrenalinu a zábavy se skvělou partou závodníků Autodrom Rally Série.

Více informací včetně přihlášek, propozic, výsledků a akreditačního formuláře najdete na www.autodrom.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!