Překvapivý vítěz třetího závodu

V sobotu 2. prosince se na Autodromu v Sosnové konal třetí závod osmidílné Autodrom Rally Série.

V sobotu 2. prosince se na Autodromu v Sosnové konal třetí závod osmidílné Autodrom Rally Série. Předpověď počasí se tentokrát naplnila a ráno čekal na všechny účastníky sněhem poprášený závodní okruh. Ten dělal od prvních kol radost všem, kteří mají rádi jízdu smykem, a přinášel pořadatelům spoustu rovnání pneumatik ohraničujících trať. Když i v průběhu měřeného tréninku lehce sněžilo, vypadalo to na pěkně uklouzaný závod. Po první sérii však vysvitlo sluníčko a rázem se začala vyjíždět suchá stopa a všichni neustále zrychlovali. A tak se zrodilo velké překvapení. Díky skvělé jízdě ve třetí sérii si svůj životní úspěch vybojoval Jindřich Majer (BMW – 2WD) na nějž by ráno na zasněžené trati nikdo nevsadil ani zlámanou grešli. V poslední jízdě na druhé místo o rovnou sekundu odsunul skvěle jedoucího Václava Bumbálka (Mitsubishi), třetí pak skončil další závodník z kategorie 2WD Leoš Hradil (Škoda). Dosavadní leader seriálu Tomáš Hrazdíra byl jen v roli diváka a spolujezdce. Velkým favoritem byl mladý Petr Semerád, ale jeho Mitsubishi bylo tentokrát proti.

Souboje v kategorii 1 byly opět velice vyrovnané a dramatické, když vedoucímu Tomáši Jarosilovi (Citroen) upadlo rameno a jeho dosavadní 4 odjetá kola stačila jen na třetí místo ve třídě. O vítězství si to rozdali Marek Hons (Peugeot) a Filip Strahal (Honda). Posledně jmenovaný se nakonec radoval z vítězství, když svého soka udolal v součtu časů 4 okruhů o 22 setin sekundy.

Kategorii 2 ovládl absolutní vítěz Jindřich Majer (BMW), ale i druhý Michal Suk (Ford) se neustále držel mezi nejrychlejšími piloty. Třetí skončil Aleš Gollner (Honda). V kategorii 3 byl nejrychlejší Václav Bumbálek (Mitsubishi), který byl po druhé sérii i první absolutně a nebýt úžasné třetí jízdy Jindřicha Majera, mohl být právě on vítězem tohoto zajímavého závodu. O tři sekundy za ním skončil Michal Nový (Subaru). Pro třetí místo si tentokrát dojel Vít Martinovský (Subaru).

V kategorii 4 opět kraloval Leoš Hradil (Škoda), který na druhé místo odsunul stále se lepšícího Lukáše Krupičku (Ford). Třetí místo pak vybojoval navrátilec Max Honig (Toyota). V kategorii 5 nenašel přemožitele dosavadní leader Ondřej Zdražil se svým krásným Renaultem 5 GT turbo, který za sebou nechal Dominika Jecha (Mini Cooper), který odrazil útok Tomáše Kudrny (BMW).

V kategorii 6 dal Petr Semerád (Mitsubishi – třetí místo) svými problémy šanci dalším závodníkům. Nejlépe jí využil Miloš Feigl (Mitsubishi), který porazil druhého Ondřeje Šimka (Mitsubishi) o pouhých 79 setin sekundy.

Další, již čtvrtý závod Autodrom Rally Série se uskuteční v sobotu 16. prosince a prvních 60 přihlášených závodníků dostane od pořadatele vánoční dárek v hodnotě 1000,-Kč.

Tak neváhejte a přihlaste se do závodu, užijete spoustu adrenalinu a zábavy se skvělou partou závodníků Autodrom Rally Série.

Více informací včetně přihlášek, propozic, výsledků a akreditačního formuláře najdete na www.autodrom.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!