Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 12. 2017 08:38 − 6646× − 3

M-Sport s větší podporou od Ford Performance

Ani oba dva tituly z letošní sezóny MS nepřesvědčily vedení Fordu k oficiálnímu návratu, ale M-Sport získá další technickou podporu.

Mezi fanoušky by se asi našlo pouze málo těch, kteří by britskému M-Sportu nepřáli pro příští rok větší podporu o Fordu, nemluvě pak o oficiálním návratu značky do kolotoče MS, ale jak to vypadá, cumbrijský tým se ze Spojených států dočká zvýšení technické podpory od Ford Performance, takže tímto krokem byla splněna podmínka Sébastiena Ogiera, který chtěl větší zapojení se od modrého oválu. Ford Performance se za oceánem stará o tovární program startů Fordů GT a nyní bude podporovat M-Sport například v otázce vývoje aera, kde pomoc z USA bude dle Malcolma Wilsona nenahraditelná.

Více už sám šéf M-Sportu: "Sébastien dal jasně najevo, že chtěl vidět zapojení Fordu a stejně jsem na tom byl já. Líbilo by se mi opět pracovat s rozpočtem, jaký mají naši soupeři, ale to se v tuto chvíli nestane," říká Malcolm Wilson k zapojení Fordu a dodává detaily spolupráce s Ford Performance, "jsou řízeni přímo z centrály a budeme s nimi úzce spolupracovat v technických otázkách prostřednictvím jejich centra technické excelence. Seb se setkal s lidmi s Ford Performance, při Wales rally mluvis s šéfem Markem Rushbrookem," říká šéf cumbrijského týmu.

Malcolm Wilson pokračuje otázkami, které plánuje s Ford Performance řešit: "Jako skvělou věc vidím, že budeme mít větší technickou podporu, která nám umožní zůstat na špici, což však stojí hodně peněz. Hodně z věci však dokáží udělat přímo ve Ford Performance. Například aero je jednou z oblastí, kde tato spolupráce funguje, mají k dispozici zařízení, která jsou pro nás velkou pomocí. Je bez debat, že výbornou podporu máme od evropského Fordu a nesmíme zapomínat ani na to, že už v lednu jsme závodili s autem, které si veřejnost mohla koupit někdy v květnu nebo červnu. Ale teď dostáváme podporu ze Států, kde vzniká veškerý GT program značky, kde se dělá opravdu důležitý vývoj na aeru a nelze vyčíslit, jak důležitý je pro nás tento způsob pomoci a zapojení Fordu je," uzavírá Malcolm Wilsin.

Komentářů celkem: 3
8. 12. 2017 14:55
0 0
Tak opět jen na půl. Snad to bude stačit?
8. 12. 2017 16:35
1 0
Velký vděk za malé věci, myslím, že to je Malcolm Wilson, anglická mentalita, well done.
Tak to by se modelový rok 2018 mohl jmenovat Ford Fiesta SVT WRC...
Promotér by měl umístit soutěž někam mezi Californii a Nevadu, také do Emirates. V neposlední řadě televizní přenosy SSS, kde se pojede paralelní závod. Rally je mnohem zajímavější než F1, ale konzumní společnosti se musí naservírovat pod nos. Až to začne zajímat konzumní společnost, začne to zajímat i Ford a třeba se přidá i GM.
9. 12. 2017 21:59 Upraveno 22:01
0 0
Kuře: "Technical excellence centre" bych překládal spíše jako "technologické centrum" nebo oddělení technického vývoje smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!