9. 12. 2017 14:18 − 3655× − 0

Trabant-Wartburg Racing Cup 2017 v cíli

Soutěžní sezona 2017 je téměř za námi a tak nastává čas hodnoceni také dalšího ročníku TWRC, jehož se letos konal již 11.ročník.

V sezóně 2017 se na start postavilo celkem 36 posádek ve 4 různých třídách, které na tratích předváděli krásné a vyrovnané souboje a myslím, že i početní diváci podél tratí různých závodů mohli být s jeiich výkony spokojeni. Jako v minulých letech se soutěžilo o body do TWRC na tratích závodů rallye, slalomu, jízd pravidelností a revivalů a jezdci bojovali ve třídách různě upravených vozů.

Ve třídě Trabant A1, tedy třídě vozů s menším stupněm úprav, startovalo celkem 8 jezdců, mezi nimiž bylo i několik juniorů, kteří sbírali první zkušenosti na závodech automobilových slalomů. Po dobrých a vyrovnaných výsledcích během celého roku zvítězil Vlastimil Knapp, následován na druhém místě svým otcem, a bývalým aktivním závodníkem Jiřím Knappem. Třetí místo obsadil loňský vítěz této třídy Jan Votava, který v průběhu roku startoval take ve třídě A2, do které během roku stavěl nový vůz. Za nimi se sařadilo dalších 5 jezdců..

Třída vozů Trabant A2, tedy vozů s maximálním možným stupněm úprav, se stala letos premiérově kořistí rodinné posádky Jiří Knapp – Vlastimil Knapp, kteří již doladili svůj vůz a výrazně zvýšili rychlost i spolehlivost. Druhé místo, stejně jako v loňském roce, vybojovala posádka Richard Kříž – Daniel Kabourek, kteří letos spolehlivě sbírali body a take výrazně zrychlili a o pouhý jediný bodík porazili v koněčném hodnocení posádku Jaromír Zajíc – Marek Machulda, kteří tak obsadili třetí místo. Pod pódiem se pak seřadilo dalších 11 posádek.

Třída Wartburg a ostatnich vozů do 850 ccm byla letos obsazena pouze sporadicky.Vyhráli ji Stanislav Bláha s Bohuslavem Řihoutem, kteří porazili druhou posádku Jiří Formánek – Jiří Melich. Ti měli ve svém Trabantu motor o obsahu 800 ccm, který byl oproti minulým rokům letos již podstatně spolehlivější a také o hodně rychlejší.

Opět velmi početné, celkem 13 posádek, bylo startovní pole poslední hodnocené třídy, kterou je třída Classic. Ta zahrnovala tradičně závody Revival a závody Seriálu Historic. Prvenství vybojovala, stejně jako v minulém roce, posádka Jiří Mikulka – Karel Vodochodský. O druhé a třetí místo se společně dělí posádky Jaromír Hlavatý – Jaromír Hlavatý ml. a zkusšená posádka Stanislav Pelc – Pavel Chlustina.

Ve letošní sezoně TWRC se představilo, mimo již výše jmenovaných, i hodně jezdců, kteří v minulosti pilotovali vozy z NDR a kteří stále dokazují, že nic neztratili ze svého jezdeckého umění. Namátkou můžeme jmenovat posádky jako je Jiří Webinger, Václav Civin, Rudolf Chlad, Jiří Kolovrátek, Ivan Rejmon, Jiří Polák, Oldřich Jurka, Hynek Středa a další….

V sobotu 9.12.2017 od 17.00 hodin proběhne slavnostní vyhlášení výsledků, jehož součásti bude tradičně také setkání bývalých a současných jezdců, kteří jsou nakažení vůní benzínu s olejem.

Rádi bychom tímto poděkovali všem partnerům za spolupráci a všem pořadatelům závodů, na jejichž tratích se TWRC představil.

Kompletní výsledky a informace o poháru TWRC najdete na stránkách www.twrc.zde.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!