14. 12. 2017 15:48 − 2377× − 1

Rally forever – jak pokračuje prodej knihy

Pokud chcete zakoupit knihu Rally forever ještě před Vánocemi, tak máte nejvyšší čas.

Nejde jen o to, že Vánoce se blíží, ale první výtisky už jsou skoro rozebrané a dotisky budou až po novém roce. Nejen na to jsem se zeptal autora knihy a bývalého soutěžáka Petra Poulíka.

Jaké jsou odezvy na tvoji novou knihu?

Jednoznačně pozitivní a touto cestou díky za ně! Podle ohlasů je kniha Rally forever stejně čtivá jako Rally all-in. Volal mi třeba Michal Sum a říkal, že si přijede pro další výtisky. Vzal jsi totiž na sraz veteránů někdo u Rýmařova a kniha tam kolovala celý večer. Nakonec jí tam nechal organizátorovi setkání panu Mikulenkovi. Už teď se začíná řešit dotisk, protože u nás máme posledních 100-150 kusů.

Takže to byla sázka na jistotu po Rally all-in?

Vůbec ne! Možná pro vydavatelství Beletris, kde stačilo krátké setkání a dohoda byla na světě. Když si vzpomenu na anabáze u první knihy. Román z prostředí rally? Že prý nebude zájem… U druhé knihy pro mě byla velká neznámá, jak bude přijata policejní linka v příběhu. Pořád je to taková stěžejní otázka, kam až se dá zajít, abys zůstal za volantem. Jen chci zdůraznit, že příběh je zcela vymyšlen a mimo realitu. Nehledejte někde nějaké skutečné souvislosti.

Co na podporu říká Petr Gross, na jehož rehabilitaci jde výtěžek z prodeje?

Chci zdůraznit, že nejsem jediný, kdo se mu snaží pomoci v návratu do života. Už ten nápad vznikl na základě akce Silvestra Mikuláštíka a Romana Kresty na Rally Cupu. Zmínil se mně o tom Petr Chytka z Tescomy a zbytek byl jednoduchý. Vyúčtování z Beletrisu chodí čtvrtletně, ale náš eshop forforever.cz máme pod kontrolou, takže hned víme, kolik se z něj prodalo knížek a kolik Petr dostane. To se teď navyšuje i díky těm, co chtějí přispět sami a koupí knihu o 100 Kč dražší (verze For Petr Gross), což jde také na Petrovu rehabilitaci. Takto už se mimochodem prodalo skoro 50 knížek a další dostali kontakt, jak přispět přímo na účet. Petr na sobě neuvěřitelně maká, i když by to mohl vzdát. On ale bojuje a je nejen pro mě obrovskou inspirací.

Plánuješ už pokračování knihy?

Ano, už ji mám rozepsanou, mám teď asi 50 stran. Zatím mohu prozradit, že budou pokračovat obě dějové linky, tedy ta soutěžácká i ta policejní.

A chtěl bych ještě poděkovat partnerům knihy – Vodárek transport, Pokart, Uga, Autohity a Js-cz.

Můžeš opustit své místo v rally, ale nikdy nedostaneš rally ze svého života. Pořád máš v sobě stejné návyky, pořád jsi vítěz, pořád jsi rváč! Bude to v tobě, ať sedíš v autě, nebo už šel tvůj život dál. Vítězství i prohry tě budou provázet po celý zbytek života.

Strhující román Rally forever volně navazuje na bestseller Rally all in a opět je inspirovaný skutečnými zážitky bývalého mistra republiky. Syrová realita závodů rally pokračuje, hrdinové dál bojují o svou slávu, a to nejen v rally, ale i v běžném každodenním životě. Do jejich uzavřeného světa ale najednou vnikne ruka zákona. I hlavní hrdina je stále víc konfrontován s otázkou kam až se dá zajít v touze závodit.

Co všechno obětovat?

Jaký smysl má riskovat zdraví, život, svobodu…

Věčná chůze po hraně, kde není minulost, není udoucnost, je jen přítomnost.

I o tom je život v rally!

Komentářů celkem: 1
14. 12. 2017 23:45
0 0
Kniha je super, čte se jedním dechem a všem fanouškům rally jí vřele doporučuji.
Škoda pár překlepů a kapitoly která je v knize 2x.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!