Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
14. 12. 2017 19:22 − 4147× − 1

Seb Ogier: Tento titul byl zatím nejuspokojujícím

Po odchodu Volkswagenu zamířil Seb Ogier k M-Sportu a britský tým spolu s francouzským jezdcem vyválčil všechny tituly.

Mnozí letošní ročník mistrovství světa v rally označují jako bláznivou sezónu, ale u M-Sportu bude zřejmě používanějším označení zlatá sezóna. Cumbrijský tým letos poprvé od roku 2007 vybojoval titul mezi značkami a navíc zásluhou posádky Sébastien Ogier – Julien Ingrassia si poprvé připsal titul (spolu)jezdec s vozem z dílen M-Sportu. Navíc, jak ukazovaly různé střípky v průběhu roku, šéf M-Sportu Malcolm Wilson a Seb Ogier si dle všeho sedli i po lidské stránce a tak před nedávnem bylo jen málo těch, co by byli zklamání z oznámení pokračování, již pětinásobného mistra světa, u M-Sportu. Jak navíc sám rodák z Gapu říká, ač všechny své primáty řadí na stejnou výši, ten letošní byl nejvíce uspokojujícím.

"Vyhrát za podmínek jako letos je vždy uspokojující, nikdy takovýchto věcí ale nedosáhnete sami, potřebujete okolo sebe velký tým. Lidé si často myslí, že s nejlepším týmem se vyhrává snadno. Ale není to tak snadné, protože i když máte nejlepší auto a tým, tak pořád to musíte odpracovat za volantem. Ale když jedete v nejmenším týmu s nejmenším rozpočtem, tak je zisk titulu mnohem větší výzva, takže tím pádem si myslím, že jsme získali mnohem více uznání za letošní titul a právě proto je jeho zisk tak uspokojující," říká k letošní sezóně Sébastien Ogier, jenž svůj titul oslavil nezvykle pozdě až při předposledním podniku roku ve Walesu, ale na druhou stranu jej vybojoval při domácí rally M-Sportu. V roce 2018 to bude již po 14. v řadě, co bude titul obhajovat Francouz a jak si Seb Ogier myslím, že to skvělé hodnocení francouzského rallysportu. "Občas mám pocit, že si Francouzi neuvědomují, co se nám daří a berou za normální, že Francouz vítězí. Ale je to bez debat výjimečné období. A samozřejmě, dokud budeme stát na startu, tak se budeme snažit tuto francouzskou sérii protáhnout," dodává Seb Ogier.

K letošní sezóně a částečně postavení M-Sportu v porovnání s třemi oficiálně továrními týmy dodává pár slov Malcolm Wilson: "Teď jsou v MS čtyři výrobci, nebo spíš lépe tři a půl, ale doufám, že brzy budu moci oznámit, že Ford je tou čtvrtou, ale není to v mé moci. Konkurence je v MS vyrovnaná, fanoušci milují, když mohou vidět vítězit všechny týmy. Platí to, co říkám pořád, nejlepší sporty jsou ty, kde nedokážete dopředu předpovědět výsledek. Je nemožné před kteroukoliv rally odhadnout, kdo vyhraje. To je to, co miluju na MotoGP a je vynikající, že MS v rally je na tom teď stejně," uzavírá Malcolm Wilson.

Komentářů celkem: 1
14. 12. 2017 20:411
0 0
Řekl bych, že ta věta, co začíná " V roce 2018 to bude již po 14 v řadě..." nezní úplně česky.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!