Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 12. 2017 16:49 − 2823× − 0

Start na Rallye du Var přinesl Citroenu pozitiva

Citroen racing při nedávné Rallye du Var vyjel s prototypem C3 R5 a vůz v předjezdecké roli splnil očekávání, která do něj tým vkládal.

Citroen se stal vyvolenou značkou, která má napravit nevalnou pověst vozů R5 koncernu PSS, protože o dvojčatech Citroen DS3 R5 a Peugeot 208 R5 se nedá zrovna prohlásit, že by šlo o nejoblíbenější a nejvíce vyhrávající speciály třídy RC2. Nyní proto ve Versailles u Citroen racingu ukutili novou C3 R5 a ta si před třemi týdny odbyla debut při Rallye du Var, kde za jejím volantem seděl čerstvý asfaltový mistr Francie Yoann Bonnato, který titul, paradoxně k výše řečenému o vozem koncernu PSA, vybojoval s DS3 R5. Na závěrečném podniku sezóny tedy dostal tu čest v předjezdecké roli ukázat nový speciál Citroenu a jak z týmu zaznívá, debut to byl povedený.

K prvnímu startu, byť s nulou na dveřích, řekl své hodnocení Pierre Budar z oddělení klientského sportu Citroen racingu: "Kromě zájmu, který nasazení vozu vyvolalo mezi fanoušky a motoristickou veřejností, byl tento start potěšující i z technického hlediska. Neměli jsme žádné problémy se spolehlivostí vozu a mohli jsme pracovat v méně svazující atmosféře a zkoušet různá nastavení k tomu, abychom co nejlépe přizpůsobili auta na zkoušky, kde se střídal hladký s hrbolatým asfaltem," hodnotí Pierre Budar testovací francouzský start vozu.

Své hodnocení dodává i ředitel Citroen racingu Yves Matton, který letos kvůli výsledkům C3 WRC neprožíval zrovna nejpovedenější rok. "Tyto tři dny testování v podmínkách skutečné soutěže nám pomohly potvrdit a dále stavět na věcech, které jsme zjistili v průběhu několik posledních testů. Startem jsme dosáhli dalšího důležitého milníku a technický tým se nadále bude ve svém vývoji ubírat nastaveným směrem, aby se zajistilo, že naši zákazníci dostanou vysoce kvalitní vůz," uzavírá Yves Matton.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!