Czechs4Monte.cz – Film Cesta za snem

Aneb Škodou 110 L na Rally Monte Carlo Historique

Projekt Czechs4Monte.cz aneb Škodou 110 L na Historic Rallye Monte Carlo si pro fanoušky historické rally připravil malý vánoční dárek. Jedná se o téměř 40 minutový film, mapující účinkování posádky Ivan Pistulka a František Vahala na historickém Monte v roce 2016. Ve filmu se dozvíte, že pro celý tým, který si na tomto závodě odbyl premiéru, to opravdu nebyla procházka růžovou zahradou a to i když nenapadl žádný sníh. Film Cesta za snem, s komentářem Vladimíra Dolejše je dalším počinem z dílny Rally Fans Katovice. Přejeme příjemnou podívanou.

Ve druhém videu vám samotný jezdec ve zkratce shrne, co bylo na jeho prvním startu na Monte z jeho pohledu nejtěžší.

A jelikož jsme výše psali o prvním startu, vypadá to, že tým Czechs4Monte.cz opět něco chystá. A bude to velké. Už více jak rok realizační tým pracuje na návratu projektu na náročné trasy historického Monte. Mělo by se tak stát v lednu roku 2019. Pod hlavičkou týmu by se na start náročného závodu měly postavit dokonce 4 závodní speciály a všechno to budou vozy Škoda.

Na spolupráci v soutěžním voze Škoda 110L Rallye se pro start na Monte Carlo Historique 2019 Ivan Pistulka dohodl s Jakubem Blahnou, synem Václava Blahny, vítězem třídy a dvanáctého v absolutním pořadí při Rallye Monte Carlo 1977. Jakub v českém mistráku startoval s vozem Renault Clio R3, s Hondou Civic VTI a obligátní Felicií. V posledních letech je vidět hlavně v revivalech, kde vyměnil horký volant za sedadlo spolujezdce a naviguje svého otce. Jeho navigační zkušenosti, řidičské umění i schopnosti mechanika nově sestavená posádka určitě zužitkuje k co nejlepšímu výsledku. V zelené stodesítce se tedy jméno Blahna objeví nejen na střeše v podobě podpisu Václava Blahny z roku 2016, ale i tradičně na předních blatnících, jako jmenovka druhého jezdce Jakuba Blahny.

Dalším jezdcem, který se celoživotně upsal vozům s okřídleným šípem, je Plzeňák Ladislav Kopelent. Škodovky vodí po tratích českých rallye od roku 1987. V průběhu třiceti let vystřídal Škodu 120 LS, její nabroušenou verzi 120 LS MTX i výkonnější Škodu 130 L. Po nástupu Favorita s předním náhonem osedlal Favorit 136L, pohárový Favorit 135LX i Felicii ve špičkové specifikaci Kit Car. Svoje škodovácké působení pak doplnil několika starty s modernější Fabií. V posledních letech si užíval na tratích klubových, klasických soutěží i populárních revivalů se Škodou 110 L Rallye a Škodou 130 RS. Po vzájemné dohodě podpoří tým Czechs4Monte.cz při Rallye Monte Carlo Historique s druhým vozem Škoda 130 RS. Na horké sedadlo vedle něj usedne zkušený navigátor Vladimír Rajnoch.

Honzové, Suda a Pech, debutovali na tratích rychlostních zkoušek s vozem Audi Coupé GT v roce 2008, o rok později ho vyměnili za atraktivní Audi Coupé Quattro. Neméně zajímavou „tisícovku“, v ojedinělém provedení MBG se dvěma karburátory, prohánějí po tratích Mistrovství ČR v rallye historických automobilů od roku 2011. Po oslovení s nabídkou vstupu do společného projektu Czechs4Monte.cz 2019 dlouho neváhali. Se Škodou 1000 MBG, kterých sjelo z výrobního pásu pouhých 3287 kusů, budou hájit české barvy v týmu Czechs4Monte.cz 2019 na legendární Rallye Monte Carlo Historique.

Nabídku týmu Czechs4Monte.cz na spolupráci přijal i ex-tovární jezdec Škoda, pan Vladimír Berger. Pro celý tým je to samozřejmě velkou ctí, mít ve svém středu tohoto populárního sympaťáka. V roce 1994 startoval v 62. ročníku Rallye Monte Carlo s vozem Škoda Favorit 136L s Pavlem Štancem na místě spolujezdce v barvách týmu Škoda Motorsport. S nešťastnou třináctkou na dveřích vybojoval po problémech s převodovkou 29. místo v absolutním pořadí. V roce 2019 se vrátí na trať Rallye Monte Carlo po pětadvaceti letech, díky reglementu pořadatele o povolených typech automobilů pojede s vozem Škoda 130 RS. Na horké sedadlo vedle Vladimíra Bergera usedne bývalý úspěšný autokrosař Vladimír Balatka.

Tým Czechs4Monte.cz prozatím děkuje všem za důvěru a těší se na společnou cestu a zážitky na Rallye Monte Carlo Historique 2019.

Více informací o projektu Czechs4Monte.cz můžete čerpat na webu www.czechs4monte.cz a Facebookové stránce www.facebook.com/Czechs4Monte

MMAARTIN, Rally Fans Katovice a Motorsport revue

Přidejte se na FB stránky RFK www.facebook.com/RallyFansKatovice

Videa, fotogalerie, články a magazíny hledejte také na www.msrevue.cz. Máme rádi motorsport!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!