Redakce - eWRC.cz
22. 12. 2017 18:32 − 2045× − 0

Pohár Hankook Drivers Rally Trophy 2017 zná své vítěze

Značkový pohár HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2017 v České republice a na Slovensku úspěšně navázal na předcházející ročníky.

Značkový pohár HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2017 v České republice a na Slovensku úspěšně navázal na předcházející ročníky sponzorského programu HANKOOK DRIVERS a byl v letošním roce poprvé vypsán jako hodnocený seriál. Pohár byl opět vypsán jako podpora distributora závodních pneumatik HANKOOK jezdcům startujícím na těchto pneumatikách v rámci oficiálních seriálů závodů automobilových rally v ČR a SR. Do poháru se v roce 2017 přihlásilo více než padesát posádek napříč startovním polem, od předních jezdců startujících se špičkovými speciály R5, WRC a S2000, přes peloton jezdců startujících s historickými vozy až po mladé začínající jezdce s omezeným rozpočtem. Hodnocení poháru bylo nastavené tak, aby nebyli nijak znevýhodněni jezdci se slabšími vozy a výrazný vliv na hodnocení měl i počet účastníků poháru v jednotlivých třídách. Trochu překvapivě tak v závěrečném hodnocení poháru HANKOOK DRIVERS TROPHY 2017 stupně vítězů obsadili kompletně účastníci Mistrovství ČR v rally historických automobilů. Bronzovou příčku obsadili Stanislav Budil a Petr Vejvoda s vozem BMW 2002ti, startujicí ve třídě C3, kteří se zároveň stali i Mistry ČR v rally historických automobilů kategorie II. Stříbrná příčka připadla Petru Farníkovi a Ladislavu Zuzánkovi s vozem Škoda Favorit 136L, startujícím ve třídě E1 a absolutními vítězi poháru HANKOOK DRIVERS TROPHY 2017 se stali Petr Michálek a Roman Maryška, startující s vozem Suzuki Swift GTI rovněž ve třídě E1. Ti se zároveň stali i Vicemistry ČR v kategorii IV. Tito jezdci si tak z prvního ročíku HANKOOK DRIVERS TROPHY odnášejí za své vynikající výsledky nejen pěkné trofeje, ale také velmi hodnotné ceny v podobě několika sad závodních pneumatik HANKOOK.

Vynikajících výsledků v absolutním pořadí ale v roce 2017 dosáhli i jezdci na dalších příčkách hodnocení poháru HANKOOK DRIVERS TROPHY. S vozy Mitsubishi Lancer EVO IX obsadili čtvrtou a pátou příčku poháru jezdci Petr Hrobský se spolujezdcem Daliborem Štěpánem a Jakub Čapka se spolujezdcem Ivanem Říhánkem, kteří zároveň obsadili pátou a šestou příčku v hodnocení TrueCam MČR v Rally ve třídě 3. Absolutními vítězi Autoklub Poháru 2+, který se jede v rámci Rallysprint série, se stali Martin Vlček s Jinřiškou Žáčkovou ve Fordu Fiesta R5, kteří zároveň dosáhli absolutních vítězství na XXV. Rally Vyškov a The Most Rally #2 a v hodnocení HANKOOK DRIVERS TROPHY 2017 obsadili nakonec osmou příčku.

Vedle nich dokázali získat na pneumatikách HANKOOK mistrovské tituly ještě již zmiňovaní Stanislav Budil s Petrem Vejvodou v MČR HA Kategorie II (kde startovalo na pneumatikách HANKOOK všech sedm nejlepších posádek), Jan Frei s Petrem Šleglem v MČR HA Kategorie IV a Tomáš Herold v MČR HA Kategorie V. Za zmínku jistě stojí i třetí příčka v TrueCam MČR v Rally ve třídě 8 pro Petra Krajču s Janem Houšťem a jejich Renault Clio Sport, druhá příčka ve třídě 11 pro Jana Hodouše s Alešem Hodoušem se Škodou Fabia TDI, stejně jako druhá příčka ve třídě 13 pro Karla Trněného se Škodou Fabia WRC.

Úspěchy jezdců startujících na pneumatikách HANKOOK v roce 2017 opět prokázaly mimořádný výkon a konkurenceschopnost těchto pneumatik, stejně jako jejich mimořádnou výdrž a odolnost proti defektům. Společně s příznivou cenou a profesionálním servisním zázemím a poradenským servisem poskytovaným zdarma na všech závodech rally v České republice i na Slovensku je to činí velmi atraktivní volbou pro všechny jezdce napříč startovním polem. Více informací o poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2017 a příštím ročníku najdete na stránkách www.hankookmotorsport.cz v sekci HANKOOK TROPHY.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!