Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
22. 12. 2017 19:23 − 4350× − 2

Třetí americká soutěž MS?

Další země má zájem o vstup do světové šampionátu v rally, pročež se v příštím roce bude konat kandidátská soutěž.

V nadcházejícím ročníku světového šampionátu je součástí kalendáře staronová (a současně díky lokalitě zbrusu nová) Turecká rally, vyloučeno dle všeho není, že v roce 2019 přibude další nová destinace, protože jak dnes informují Motorsport News, zájem o světový podnik má Chile. Z toho důvodu proběhne v příští sezóně kandidátský podnik, který je naplánován týden před Argentinskou rally a na základě toho, jak se Chilská rally povede, bude rozhodnuto o tom, zda v roce 2019 bude MS mít 14. soutěž. Soutěž je naplánována jako šotolinová s centrem ve městě Concepción, které již dnes hostí jednu ze soutěží zařazených do národního šampionátu RallyMobil a měla by nabídnout rychlé a široké šotoliny.


Foto: http://www.rallymobil.cl

K myšlenkám na 14. soutěž MS říká promotér šampionátu Oliver Ciesla: "Jsme velmi blízko dohody. Jedná se o lesní soutěž s opravdu pěknými a hladkými cestami, kde se zkoušky budou zvedat od mořské hladiny až do hor do nějakých 2000 metrů. Z toho, co jsme zatím mohli vidět, by Chile nezaostávalo za úrovní některých současných soutěží," říká na adresu možného nového podniku MS Oliver Ciesla.

Za organizátory Rally Chile dodává svůj pohled Sebastian Etcheverry a zdůrazňuje přínosy, které by zařazení soutěže mohlo šampionátu přinést: "Rallysport je po fotbalu druhý nejvýznamnější sport v Chile. Osmnáct let pořádáme šampionát RallyMobil a soutěž MS je pro nás dalším krokem. A jsme na něj připraveni. Naše rychlostní zkoušky jsou převážně široké a rychlé, navíc jejich povrch je možní tím nejlepším na světě pro rally, protože lesní cesty, po nichž se pojede, musí mít tvrdou šotolinu, aby po nich mohly jezdit za každého počasí kamiony. Navíc v Concepción žijí dva miliony lidí a k dispozici je dostatek hotelů a infrastruktury," dodává Sebastian Etcheverry .

Komentářů celkem: 2
23. 12. 2017 08:41
0 0
Třetí jihoamericka soutěž? Snad druhá, ne? V jižní Americe je přece jede pouze Argentina...
23. 12. 2017 15:19
0 0
njn, docela bota s tím Mexikem... a to si kuře říká geograf smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!