3. 5. 2006 00:00 − 2463× − 0

Fabia Cup míří na Slovinsko

Neuvěřitelných 48 vozů třídy A5 se představí při nadcházející slovinské Hella Rally.

TISKOVÁ ZPRÁVA

Neuvěřitelných 48 vozů třídy A5 se představí při nadcházející slovinské Hella Rally. Celkem je k soutěži, která startuje v sobotu 6. května v 9 hodin, přihlášeno 128 posádek. O body do Fabia Cupu a co nejlepší umístění ve třídě A5 bude v početné konkurenci bojovat na 190 kilometrech v 16 rychlostních zkouškách také šest pohárových fábií.

„Téměř padesát vozů ve třídě pro nás představuje ohromnou motivaci,“ uvedl promotér Škoda Fabia Rallye Cupu ing. Miroslav Levora z firmy Auto Power. „Děkuji pořadatelům obou zahraničních soutěží Fabia Cupu – teď ve Slovinsku i začátkem června v Chorvatsku – za maximální vstřícnost a pohostinnost, kterou nám poskytli. Posádky i my sami se do Slovinska moc těšíme, pojede se ve skalách po úzkých klikatých silničkách bez svodidel, vypadá to podobně jako v Alpách při Rallye Monte Carlo,“ doplnil promotér.

Většina pilotů a jejich spolujezdců plánuje atakovat ve Slovinsku stupně vítězů. V co nejlepším světle se bude chtít zcela určitě předvést především Skot Bobby Mitchell, kterého provázela především na Valašce mimořádná smůla. Svůj skvělý výkon z Rallye Šumava, kde Fabia Cup vyhráli, by rádi zopakovali Miroslav Levora s Martinem Pechem. Premiérový start v zahraničí si odbydou posádky dvou pohárových fábií – Dušan Lešanský s Mojmírem Slámou a Libor Šašek se Stanislavem Viktorou. Oba piloti na uplynulých soutěžích dokázali, že umějí zajet skvělé časy a porazit i největší favority, a tak pokud se jim vyhnou neočekávané události a vydrží technika, mohou dosáhnout na výtečné umístění a proměnit ho ve výrazný bodový zisk.

Nejvyšší cíle si ovšem vytyčili Josef Sedláček s Romanem Vorlem a Lubomír Vokál s Ondřejem Novákem. „Rádi bychom skončili nejhůře na druhém nebo třetím místě,“ řekl například vedoucí muž průběžného hodnocení Fabia Cupu Lubomír Vokál. „Předpokládáme, že Sedláček pojede hodně rychle, ale my se ho budeme chtít držet a hlavně nesmíme dělat chyby. Rozhodně nikomu nic nedáme zadarmo,“ slibuje Vokál. Na vedení chce ovšem právě při Hella Rally zaútočit loňský vítěz Josef Sedláček. „Pokud vyhrajeme, posuneme se do čela celkové klasifikace,“ má spočítáno Sedláček. Výsledky třetí letošní soutěže Škoda Fabia Rallye Cupu budeme znát v neděli 7. května kolem 16. hodiny.

Startovní čísla posádek Fabia Cupu při Hella Rally:
73 Josef Sedláček – Roman Vorel
75 Lubomír Vokál – Ondřej Novák
79 Miroslav Levora – Martin Pech
80 Libor Šašek – Stanislav Viktora
82 Bobby Mitchell
83 Dušan Lešanský – Mojmír Sláma

Pořadí po dvou soutěžích:
1. Lubomír Vokál, Ondřej Novák 30 b.
2. Miroslav Levora, Martin Pech 28
3. Josef Sedláček, Roman Vorel 26
4. Dušan Lešanský, Mojmír Sláma 22
5. Libor Šašek, Stanislav Viktora 18
6. Bobby Mitchell, Robbie Durant 12

Více informací o Škoda Fabia Rallye Cupu najdete na www.fabia-cup.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!