Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 1. 2018 21:07 − 5524× − 7

Jari-Matti nechce chybět v boji o titul

Jari-Matti Latvala vstupuje do sezóny s ambicí na titul. To není nic neobvyklé a jak Fin říká, letos by chtěl zkusit styl à la Ogier.


Prohlášení Jari-Mattiho Latvaly o tom, jak tento rok bude jeho a jaký chce použít přístup k tomu, aby konečně vybojoval titul mistra světa, jsme už za dobu jeho působení v MS zažili povícero. Letos tomu není jinak a jak se finský jezdec nechává slyšet, rád by se inspiroval loňským přístupem někdejšího týmového kolegy Sébastiena Ogiera, který až na jednu výjimku dojížděl spolehlivě do cíle a poctivě sbíral body, kterého mu zajistily pátý titul šampiona. A právě inspirován tímto přístupem by chtěl letos na titul útočit Jari-Matti, protože cítí, že letošek by mohl být jeho silným rokem. Už loni ve spojení s Yarisem WRC mnohé překvapil, když vyhrál druhý podnik ve Švédsku a krátce se dostal do čela klasifikace MS, avšak v pozdějších fázích sezóny Fina nepodrželo auto a on tak z boje o titul vypadl.

Všechny týmy už začaly testoval vozy specifikace 2018 a výjimkou není ani Toyata a Latvala je s výkony letošního auta spokojený: "Auto je dostatečně rychlé na boj o titul. Věřím, že rychlost mi nechybí, ale potřebuji konzistenci. Loňský rok byl z mé strany silný. Vyhrál jsem rally a třikrát jsem byl na stupních vítězů," říká magazínu Motorsport News vítěz loňské Švédské rally a pokračuje, "kdyby se nám povedlo udělat pódium ve Walesu, tak by to bylo příjemné a sezónu jsem se snažil loni zakončit vítězstvím na powerstage v Austrálii, ale to se nepovedlo. Teď už se těším na tuto sezónu a vím, že si musím vzít příklad z přístupu Ogiera v roce 2017."

Dále Jari-Matti Latvala pokračuje úvahou nad loňskou Ogierovou sezónou. "S ohledem na to, co Sébastien loni dokázal, tak si myslím, že to byl jeho nejlepší titul kariéry. Přešel z týmu, se kterým byl sžitý do týmu, který neznal a když věděl, že nedokáže vyhrát každou rally, tak musel udržet nervy na uzdě a brát třetí, čtvrté místa. To pro jezdce není snadné a patří mu velký respekt za to, že to dokáza. Celou dobu měl na mysli bodové konto a pořadí v šampionátu na konci roku. Takhle to chci letos udělat i já," chválí finský pilot svého bývalého kolegu a dodává ke svým letošním plánům, které zahrnují pódium na všech soutěžích korunované titulem na konci roku, "tak bych to chtěl. Opravdu, každou rally začínám s cílem umístění na stupních. Když je šance bojovat o vítězství, tak proč ne, ale hlavní cíl bude sbírat body pódiovými umístěními. Když se to bude dařit celou sezónu, tak to na konci sezóny vyjde. To musím mít celou dobu na paměti," uzavírá Jari-Matti Latvala odhodlaně.

Komentářů celkem: 7
5. 1. 2018 23:021
0 0
Jari jsi velkej kluk, jdi vlastní cestou, nekoukej stále na to, jak to dělá Ogi.
6. 1. 2018 17:392
0 0
Jari je sympatický člověk, ale nemá na to hlavu být mistrem světa... Má smůlu, že jezdil a jezdí v éře dvou Sebastianů...
6. 1. 2018 18:103
0 0
Původně napsal Martin_wrc
Jari je sympatický člověk, ale nemá na to hlavu být mistrem světa... Má smůlu, že jezdil a jezdí v éře dvou Sebastianů...
Sébastienů ;) Sebastian je Vettel
6. 1. 2018 20:564
0 0
Letos si myslím že už bude určitě....ale druhýsmajlík
6. 1. 2018 22:035
0 0
Nóó´ja si spíš myslím že nejlíp (když se zadaří) bude třetí.Ale ruku do ohně za to nedámsmajlík
7. 1. 2018 09:316
0 0
Já ho nikdy neměl rád. Takové prohlášení před každou sezónou co měl, vždy realita byla jinde. Bude to mít těžké chlapec Andreas, Thierry, Ott, Ogismajlíksmajlík
7. 1. 2018 15:497
0 0
Milý Džari,
nesnaž se proboha pořád se někomu rovnat! To už tu bylo u VW a víš, jak to dopadlo. A to jsi zjistil až teď, že je potřeba mít co nejvyrovnanější výsledky, výkonnost a sbírat body ?! Ten Ogier je a bude Tvůj mindrák, co bude jezdit.
A nejsi sám, kdo si brousí zuby na titul. Vyser se už na nějaké pschoterapeuty a jezdi konečně podle sebe.
Tvůj El Matador
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!