Rallye Český Krumlov poprvé s historiky

V letošním roce se mohou poprvé při 34. Rallye Český Krumlov představit také historické automobily.

Tisková informace 34. Rallye Český Krumlov č.2 / 3. 5. 2006

V letošním roce se mohou poprvé při 34. Rallye Český Krumlov představit také historické automobily. Pořadatelé, sami příznivci těchto skvostů, požádali pro letošní rok o zařazení do kalendáře rallye historických automobilů. Vzhledem k tomu, že termín kolidoval s tradiční Historic Rallye Vltava, nebyl mistrovský závod Českokrumlovským přidělen. Nyní však došlo k posunutí termínu klatovské soutěže, takže je při 34. Rallye Český Krumlov vypsán volný závod historických automobilů.

Zúčastnit se mohou vozidla dle vypsaných skupin a tříd pro MČR historiků v rallye, tzn. v kategorii I (1931-1965 včetně) v objemových třídách H1 až H3, v kategorii II (1966-1971 včetně) v objemových třídách H4-H5 a konečně v kategorii III (1972-1986 včetně) a třídách H7-H9.

Stejně jako pro současné automobily je pro účastníky rallye historických automobilů připravena dvouetapová soutěž s dvanácti klasickými krumlovskými rychlostními zkouškami o celkové délce 199 km, včetně dvojího průjezdu nejpopulárnější české rychlostní zkoušky „Malonty“, která v letošním roce měří neuvěřitelných 29 km. Posádky historických automobilů tak mají možnost poznat perly domácích automobilových soutěží na vlastní oči a mohou vyzkoušet odolnost svých automobilů.

Termín uzávěrky přihlášek je 12.5.2006 v 18.00 hodin. Přihláška pro historiky bude vystavena na stránkách pořadatele www.rallyekrumlov.cz od 5.5.2006. Tímto zveme ke svezení všechny aktivní posádky historiků u nás.

34. Rallye Český Krumlov 2006 bude čtvrtou soutěží Global Assistance Mezinárodního mistrovství ČR v rallye a teprve podruhé se posádky bojující o mistrovský titul představí na území České republiky. Součástí rallye je i Rally Super série vypsaná pro vozy tříd A8 včetně WRC, A7 Kit Car a skupiny S, do které mj. spadají vozy s prošlou a národní homologací, které reprezentuje třeba vůz Škoda Fabia Kit Car.

Program rallye začíná testovací zkouškou ve čtvrtek 25.5. od 14.hodin na tradičním místě u obce Mojné, na kterou navazují opodál vzdálené přejímky v STK KOMAT a večerní představení špičkových jezdců a posádek na nádvoří českokrumlovského pivovaru.

Vlastní rallye odstartuje do 1.etapy v pátek 26.5. v 17. hodin z parkoviště Jelení zahrada pod českokrumlovským zámkem. Rallye bude pokračovat sobotní etapou se startem v Českých Budějovicích a úspěšné posádky projedou cílovou rampou umístěnou opět v Českém Krumlově po 18. hodině. Vyhlášení vítězů s bohatým předprogramem se tradičně uskuteční na cílové rampě od 21 hodin.

Uzávěrka přihlášek je 12.5. 2006 v 18. hodin, na stránkách pořadatele www.rallyekrumlov.cz jsou k dispozici elektronická i klasická přihláška, vklad je uveden na přihlášce.

Komentářů celkem: 1
Anonym IP:62.204.248.152
4. 5. 2006 13:42
0 0
HEJHAL - HEJHAL !!! TI TO VYHRAJOU !!! GO GO !!! VÁŠ VĚRNÝ FANDA MIKK
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!