Kolomý uvízl v dunách, Šoltys příjemně překvapil

Třetí etapa se stala pro mnoho závodníků osudnou.

Své by o tom mohl vyprávět Martin Kolomý, který těsně před cílem zůstal stát v dunách. Dakarský nováček Martin Šoltys překvapil, když si s náročnou etapou poradil bravurně a dojel na 13. pozici.

Martina Kolomého postihla 20 km před cílem technická závada a zůstal tak na několik hodin uvězněn mezi obrovskými písečnými dunami v absolutně nedostupném místě. Technický problém se nakonec podařilo opravit a pozdě v noci místního času dorazil do bivaku. "Dnešní začátek etapy byl nádherný, ale pak nás postihla technická závada na elektroinstalaci a odstavilo nás to na dost dlouhou dobu. Nemohli jsme to najít, ale důležitý je to, že jsme v cíli a můžeme pokračovat, sice s velkou ztrátou, ale budeme bojovat dál, protože jsme na začátku soutěže. Není to příjemné, měli jsme to hodně dobře rozjetý, byli jsme hodně vepředu a věděli jsme, že už nás někdo moc nestáhne, protože ten začátek byl hodně náročnej, kde byly výjezdy od moře, které byly tak riskantní, že tam ležely konkurenční kamiony na boku a i my jsme se tam párkrát vezli. Ale bohužel stalo se, do techniky nikdo nevidí i když přijedeme 100% nachystaní, pořád to jsou jen drátky a roztočený kolečka, je to prostě smůla," řekl Martin Kolomý

Martinovi Šoltysovi se naopak zrádná 3. etapa vyvedla a dojel třináctý. „Dneska to možná bylo ještě těžší než včera. Bylo tam hodně rozbitých aut i kamionů. Znovu jsme předjížděli Kamazy. My jsme měli štěstí, že se nám všechny nepříjemný věci vyhnuly. TATRA fungovala perfektně, žádnou navigační chybu jsme neudělali. Pořád se ale učímě,“ řekl Martin Šoltys, kterému v průběžném pořadí patří 15. příčka před dvěma Kamazy. „Někde ke konci etapy jsme dojeli Martina, ale bohužel jsme mu nemohli nějak pomoci. Musel si poradit sám, nějak to opravit. Je to škoda, musí bojovat,“ líčil problémy Kolomého dakarský nováček.

„Bylo to v podstatě obdobné jako včera akorát o něco delší a takový zmatenější bych řekl. Postrádalo to trochu logiku, protože oni to namotali takovým šíleným způsobem, takže to bylo navigačně náročný. Stálo to objektivně řečeno za pendrek, ale to že jsme v cíli a relativně s neporušeným automobilem, to je teda dobrý výsledek,“ komentoval zkušený navigátor Josef Kalina extrémně náročnou třetí etapu, která znamenala konec nadějí na dobrý výsledek pro mnohé favority.

Tým TATRA Buggyra Racing využil tzv. „žolíka“ což znamená, že i když dojede posádka na zadních pozicích, může startovat do další etapy hned za první desítkou. Na čtvrtou etapu vymysleli organizátoři novinku v podobě paralelního startu dvou kamionů. Martin Kolomý bude startovat jako třináctý s Vasilevskim na Mazu a Martin Šoltys hned za nimi s Ardavicusem na Ivecu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!