Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
9. 1. 2018 20:10 − 3657× − 3

Spekulace pasují Mattona na Mahonenova nástupce

Šéf Citroen racingu Yves Matton by mohl být nástupcem Jarmo Mahonena v čele světového rallysportu.

Současný šéf rally u FIA Jarmo Mahonen se s koncem loňského roku rozloučil se svou pozicí a mnoho fanoušků si určitě oddechlo, protože jeho poslední návrhy o zkracování soutěží byly poněkud kontroverzní. Teď však ve funkci již není, ale současně je jeho židle prázdná, protože se FIA nepodařilo doposud najít náhradu. Dlouho se zvažovalo, že by Fina nahradil Sven Smeets s Volkswagen motorsportu, ale ten se nakonec rozhodl věnovat práci v hannoverském týmu, který připravuje na letošní rok homologaci a první ostré nasazení Pola GTi R5, což vedlo k tomu, že se Smeets rozhodl zůstat u Volkswagenu a ač jej tato možnost funkce u FIA potěšila, příprava nejnovějšího soutěžního Volkswagenu dostala přednost.

Tím došlo k tomu, že se na začátku letošního roku Mahonenovo místo ocitlo bez náhrady a FIA se snaží co nejrychleji najít kandidáta, který by byl vhodný na tuto funkci a nahradil by tak finského funkcionáře. Jak dnes informuje magazín Motorsport News FIA dále loví ve vodách šéfů týmů a dalším, kdo jí padl do oka je Yves Matton z Citroen racingu. Ten se k dané záležitosti nevyjadřuje a stejně tak mlčí FIA. Ale zdroje britského magazínu alespoň částečně roušku tajemství poodhalují.

Nejmenovaná zdroj Motorsport News se nechal slyšet: "Vypadá to, že věci se daly konečně do pohybu. Nahradit člověka jako je Jarmo není snadné, ale brzy by měly objevit nové informace." Když už jsme u těch spekulací, tak další zní, že Yvese Mattona by v čele Citroen racingu nahradil Bruno Famin, který je nyní v čele sesterského Peugeot Sportu a v těchto dnech vede svůj tým při dakarské derniéře. Ale značka se lvem ve znaku po letošku s rally raidy končí, takže nezbývá než položit provokativní otázku na závěr. Náhoda nebo dobře připravený plán nástupnictví?

Komentářů celkem: 3
9. 1. 2018 21:13
0 0
Tak to potěš pánbůh...smajlík
9. 1. 2018 23:54
0 0
Kriste pane :D tak teď tam v tom bude teprve bordel smajlíksmajlík
10. 1. 2018 07:53
0 0
To ho měli vyrazit od citroenu a né mu dát ještě vyší funkci.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!