Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
12. 1. 2018 18:24 − 4806× − 5

Teemu Suninen na osmi soutěžích ve WRC

To, co se spekulovalo bylo konečně potvrzeno a osm soutěží v kokpitu třetí Fiesty WRC M-Sportu čeká letos na Teemu Suninena.

Po dvou loňských startech si letos Fiesty WRC Teemu Suninen užije mnohem více, když jej čeká hned osm startů a mezi nimi nebude chybět jeho domácí Finsko, kde po loňském výsledku bude chtíti pilot zkusit zúročit nabyté zkušenosti a bojovat o co nejlepší výsledek. Se svým spolujezdcem Mikko Markkulou začne Teemu Suninen program ve voze nejvyšší specifikace ve Švédsku, pak se vydá za oceán do Mexika, pokračovat bude v Portugalsku, Itálii, Finsku, Turecku, Velké Británii a Katalánsku. V těchto případech bude finská posádka pilotovat třetí vůz M-Sportu, když tak doplní v sestavě Sébastiena Ogiera a Elfyna Evanse. Na zbývajících soutěžích, kde nebude sedět ve Fiestě WRC se očekává, že pojede Suninen s Fiestou R5, zatím je však jasno jen o startu na Rallye Monce Carlo a v Německu.


Zatím byla představena jenom Fiesta R5 pro Suninena… foto: twitter.com

Na Autosport International v Birminghamu, kde byly plány finského pilota oficiálně oznámeny se Teemu Suninen nechal slyšet: "Dostáváme dobrou příležitost ukázat, co v nás je. Plánem je do soutěží startovat bez tlaku na výsledek. Nejsme v situaci, kdy by to bylo buď teď a nebo nikdy, takže nemáme velkou potřebu se soustředit na naši pozici v tabulce jezdců. Jednoduše pojedeme jednu rally po druhé a na každé zkusíme vyjet co nejlepší výsledek," říká Teemu Suninen ke své letošní sezóně a pokračuje, "musíme se ujistit, že si z této šance odneseme co nejvíce zkušeností a přesně to máme v plánu. Už se těším, až se zas posadím na volant vozu WRC a chci se toho naučit, co nejvíce půjde," uzavírá Fin.

K volbě Teemu Suninena jako nejčastějšího třetího jezdce pár slov doplnil i šéf M-Sportu Malccolm Wilson. "Není žádných pochyb potenciálu, který Teemu má a jsem si jistý, že se letos prokáže být dosti užitečným členem týmu. Když loni jej s Fiestou WRC poprvé, tak to vzbudilo velký zájem. Vyhrát rychlostní zkoušku při debutu s WRC je jedna věc, ale bojovat při druhém startu o pódium, to je ještě něco jiného. Teemu je velmi talentovaný jezdec a budoucí vítěz soutěží. Letos jej čeká osm soutěží, což mu dodá důležité zkušenosti potřebné k dalšímu rozvoji kariéry a pokud bude jednou nebo dvakrát bojovat o pódium, tak mě to vůbec nepřekvapí," uzavírá Malcolm Wilson.

Komentářů celkem: 5
12. 1. 2018 18:561
0 0
Předpokládám, že je to Fiesta R5 ve válečných barvách a ne jen nějaké promo. To za to ten Rudý Býk pořádně zaváhal.
Malcolm i Tvému, velmi rozumné a logické smajlík
12. 1. 2018 18:582
0 0
Zaváhal, tam nepatří, ale už nevím jak jsem to myslel, asi zatahal.
Už přestanu pít.
12. 1. 2018 19:023
0 0
Antonín, fotka je z Autosport International, kde byly představeny aj designy továren, takže bych se nebál, že to není Teemuho (HELP! jak se to sakra správně skloňuje?) design
12. 1. 2018 20:094
0 0
Nebál bych se Teemův. Každopádně děkuji.
Koukám, že tam mám ještě Tvému, má být Teemu.
Doufám, že to nečte
13. 1. 2018 10:115
0 0
Malcolm se připravuje na budoucnost ... Má dobrý nos na talenty...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!