Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
13. 1. 2018 21:10 − 4284× − 3

Gerard Quinn o letošní podpoře Fordu M-Sportu

Ford se letos rozhodl více podporovat M-Sport, v čem toto navýšení spočítá objasňuje šéf evropského Ford Performance.

Ač Ford po loňské mistrovské sezóně navýšil svou podporu M-Sportu, na první pohled to na letošním designu Fiesty WRC není až tolik znát a modrý ovál tak i nadále zůstává spíše tichým společníkem skrytým v pozadí. Na voze se tato vyšší podpora odrazila na čelním skle, kde se objevila nálepka Ford Performance, v oblasti nárazníku je nově nápis Fiesta a registrační značky vozu mají opět tvar "XY FMC", což je zkratka pro Ford Motor Company, kterou nesly do začátku nultých let tohoto století Focusy WRC. Co se měnilo kromě těchto prvků popisuje šéf evropské odnože Ford Performance Gerard Quinn, kterého na toto téma zpovídal Martin Holmes při Autosport International.

"V otázce vztahů mezi Fordem a Ms-Sportem se nic nemění. Spolupracujeme od roku 199, kdy Ford předal svůj světový program M-Sportu. Co se změnilo je to, že se více zapojujeme do dalšího vývoje Fiesty v roce 2018, což je něco, co bychom dělali tak jako tak, protože takovým způsobem je naše spolupráce nastavena již dvě dekády," říká Gerard Quinn a osvětluje jestli se nějak změnily vztahy M-Sportu a Fordu poté, co se letos Ford objevuje v názvu týmu v přihlášce do MS. "Nehledal bych v tom nějaká skrytá poselství. Důležitou věcí je, že Ford je součástí jména a s M-Sportem jej pojí silné pouto. Ne každý může používat naši ochrannou známku.

Ale přeci jen něco se letos mění. "Teď máme ještě silnější spojení, když zajišťujeme technologické vylepšení, které jsou nutné k dalšímu vylepšování auta úspěšného v roce 2017," pokračuje Gerard Quinn a krátce se zastavuje u toho, zda větší zapojení Ford Performance mohlo mít roli u pokračování Sébastiena Ogiera u M-Sportu, "Seb je velmi motivovaný člověk a myslím si, že to je pro tým hodně důležité, ale klíčová věc pro něj byl závazek pokračující podpory M-Sportu a zvýšení této podpory jak po stránce finanční, tak technické."

No a protože v Birminghamu byl přítomný i Mark Rushbrook, který je u Fordu šéfem celého motorsportu, dodal pár slov k letošním vztahům Fordu a M-Sportu též par slov. "Dvacet let trvající spojení M-Sportu a Fordu přineslo úspěchy na všech úrovních rallysportu a je to něco, na co jsme velmi hrdí. Zároveň se také podařilo na celém světě vytvořit silnou vazbu mezi Fiestou a rally. Takže jsme nadšení, že v roce 2018 můžeme M-Sportu poskytnou ještě větší podporu."

Komentářů celkem: 3
14. 1. 2018 00:011
0 0
Pro mě je nejsympatičtější tým pro rok 2018 jasný. Letos znovu, děkuji smajlík smajlík
14. 1. 2018 13:272
1 0
"Co se změnilo je to, že se více zapojujeme do dalšího vývoje Fiesty v roce 2018, což je něco, co bychom dělali tak jako tak, protože takovým způsobem je naše spolupráce nastavena již dvě dekády," smajlík
15. 1. 2018 10:043
0 0
... nejlíp to vystihl sám Malcolm Veliký, když říkal něco ve smyslu, že by po něm měl jeho týmu vést Ogi II., kdyby ne pro nic jiného, tak už jen z toho důvodu, jak umí špicově a tvrdě vyjednávat...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!