16. 1. 2018 08:38 − 3060× − 7

Emil Bergkvist se vrací do dvojkolky

Po dvou neúspěšných sezónách s R5 se švédský jezdec pokusí restartovat kariéru v šampionátu JWRC.

Emil má titul evropského juniorského šampióna z roku 2015 s Opelem. Pak se logicky pokusil o postup dále a dva roky se trápil ve WRC2. Celkové 35. a 18. místo ale není to, co by ho mohlo uspokojit. Musíme si ale přiznat, že Emil není špatný jezdec, ale jezdil s vozem Citroen DS3 R5, který prostě na špičku ani neměl.

Už během minulé sezóny se dal dohromady se spolujezdcem Ola Floenou, který skončil u Madse Ostberga. Spolupráce bude pokračovat i letos, a to v šampionátu JWRC. Ten je vypsán na pěti soutěžích – ve Švédsku, na Korsice, v Portugalsku, Finsku a Turecku. Bude se jezdit s totožnými vozy Ford Fiesta R2T od M-Sportu.

"Jsem opravdu vděčný, že mohu jet JWRC," přiznal Emil. "Musím poděkovat hlavně Jourdanu Serderidisovi a jeho J-Motorsportu, bez kterého by to nebylo možné. Cítím, že je to správný krok, mohu se soustředit jen na jízdu a doufám, že přijdou dobré výsledky. Moje zkušenosti z ME a WRC2 by měly být výhodou."

Emilovi je jen 23 let, takže na restart kariéry je ještě čas. A hlavně – vítěz JWRC dostane příští rok zdarma starty ve WRC2 s Fiestou R5. A to je asi hlavní cíl Emila Bergkvista.

Komentářů celkem: 7
16. 1. 2018 09:00
0 0
No... Emila byla v tom nejedoucím křápu stejně škoda... Jenom mě mrzí, že Opel nedokázal dodržet svoje velkohubý prohlášení o tom, jak právě mr.Bergkvist je ten správný důvod ke stavbě R5... smajlík tak snad se restart podaří a příští rok zase zpátky do WRC2 smajlík
16. 1. 2018 12:13
0 0
Su na něj zvědav. S Adamem v JERC vypadal jako velký talent, snad se ještě chytne. PS. letos se musí vyhrát JWRC vyplatit, dostat jako dárek Fiestu R5 aj s gumama a benzinem... se divím, že zatím bylo zveřejněno tak málo přihlášených juniorů.
16. 1. 2018 16:56
0 0
Serderidis je ten plazivec s citroenem wrc..letos c3 loni ds3?....co dělá a proc podporuje zrovna Emila B.?....
16. 1. 2018 17:53
0 0
On toho Serderidis mozna podporuje jeste vic a i jsem do tech diskuzi psal, ze bez nej by mozna Emil ani nejezdil. ? A krom toho se proste bavi tim, ze se obcas nekde sveze - tu s R5 tu s WRCem (coz par jedincu nemuze prekousnout...) Proc podporuje zrovna Emila by ses ho zrejme musel zeptat - treba mu prislo, ze by mohl byt dobrej?
16. 1. 2018 22:02
0 0
Když ono by asi nikomu ani tak nevadilo, že se občas sveze s nějakým tým WRCem když na to má. Jestli ono tady diskutujícím nejde spíš o to, že občas jako poslední WRCo na trati "brzdí" (nebo práší) nejrychlejší R5kaře a vlastně tím rozhoduje závod v nižší kategorii. No a navíc nedej bože, když ten dotyčný je čistě náhodou Kopejda. Nic proti tomuhle "hobbystovi", ale tuhle "nasranost" v ten moment docela chápu!!!! Nemyslíš?
16. 1. 2018 22:12
1 0
Ale je tohle chyba Serderidise? Není to spis problem poradatalu/komisaru eventuelne tech, co schvaluji pravidla o startovnim poradi? S tim ovlivnenim souhlasim, ale na druhou stranu, kdyz pred nim pojede nekdo pomalu, treba z duvodu zavady a nepusti ho, tak má taky smůlu...
17. 1. 2018 11:29 Upraveno 11:37
0 0
Původně napsal SkunnY
No... Emila byla v tom nejedoucím křápu stejně škoda... Jenom mě mrzí, že Opel nedokázal dodržet svoje velkohubý prohlášení o tom, jak právě mr.Bergkvist je ten správný důvod ke stavbě R5... smajlík tak snad se restart podaří a příští rok zase zpátky do WRC2 smajlík
No nevim odkud cerpas velkohuba prohlaseni. Vrat se v case do 18.5.2017 a najdi si clanek tady. R5 je soukroma aktivita Holzera.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!