Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 1. 2018 19:45 − 7738× − 5

Když nevyjdou další starty s C3, v garáží čeká Fiesta

Mads Ostberg se ve Švédské rally ukáže s třetím továrním Citroenem, ale v garáži si nadále nechává Fiestu WRC pro případné starty.

Před pár dny proběhla internetem zpráva o tom, že ve Švédsku usedne Mads Ostberg do třetího Citroenu C3 WRC a doplní tak v sestavě Krise Meeka a Craiga Breena. Bylo zároveň oznámeno, že se jedná zatím o jednorázovku a o případných dalších startech s francouzským týmem se bude teprve jednat. A pokud by to nevyšlo, tak má norský jezdec záložní plán, protože ač svou Fiestu WRC 2018 nadále nabízí k prodeji, zvažuje i možnost si ji nechat v garáži pro případné pronájmy či své vlastní starty. No a aby se na ni jenom neprášilo, je Mads Ostberg přihlášen na víkendovou Sigdalsrally, která otevírá norský šampionát.

"Potřebuju strávit za volantem co možná nejvíce času, takže i když mám domluvu s Citroenem, o víkendu pojedu s Fiestou. Tým byl nedávno v M-Sportu, kde Fiesta dostala uprgad na verzi 2018. Auto bylo na prodej a stále je. Ale v tuto chvíli jsme s Citroenem domluveni na jedné soutěži, ale opravdu moc doufám, že se naše spolupráce prodlouží. Fiesta ale může sloužit jako záložní plán," vysvětluje Mads Ostberg. Ač druhé kolo MS stráví u Citroen racingu, jeho Fiesta na startu soutěže nejspíše chybět nebude, když se jedná se dvěma zájemci o její pronájem. Jedním z nich může být Henning Solberg, jméno druhého jezdce Mads Ostberg prozradit nechce, ale předesílá, že bude překvapivé.

Ač nebude přímo na trati, tak Ostberg na úvodním podniku sezóny chybět nebude, když bude přítomen u Citroenu. "Pojedu na Monte, abych se seznámil s týmem. Pak přejedu do Francie, kde si nechám nastavit posez v autě a naučím se, kde je jsou které čudlíky. Tohle je první krok k tomu, abych se stal opět továrním jezdcem, což je mým největším cílem a tvrdě pracuji na jeho dosažení," uzavírá Mads Ostberg.

Komentářů celkem: 5
16. 1. 2018 22:34
0 0
Sám Matton tvrdí, že nemají dostatek aut na to, aby mohl odjet Breen všechny soutěže, tak na co Ostberg čeká? Že pro něj auto bude? Anebo, že posadí Meeka? smajlík
17. 1. 2018 08:21
0 0
Madsovi nechybí jedna věc a tu řeknu písničkou smajlík https://www.youtube.com/watch?v=ETxmCCsMoD0
17. 1. 2018 08:34
0 0
S tou Fiestou WRC 2017 jede o víkendu norskou Sigdalsrally
17. 1. 2018 08:47
0 0
náčelníku, ty ty články fakt nečteš smajlík
17. 1. 2018 08:49
0 0
jsem to prolétl, nosmajlík smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!