Monte Carlo v Sosnové

V sobotu 20.ledna se uskuteční na Autodromu v Sosnové u České Lípy již pátý závod osmidílné Autodrom Rally Série.

Na účastníky čeká jednodušší trať o délce 1770 metrů, kterou závodníci absolvují v průběhu závodního dne celkem 14x. Seriál se nám přehoupl do druhé poloviny a tak se nám již začínají rýsovat favorité na Jarní Setkání Mistrů, kteří budou závodit 18.března před plnými tribunami. V absolutním pořadí stále vede Tomáš Hrazdíra (Mitsubishi) i přesto, že jeden závod vynechal. Na druhé místo se skvělými výkony probil Jindřich Majer (BMW), třetí je pak stabilně jedoucí Michal Nový (Subaru). Jindřich Majer pak vede klasifikaci 2WD před Leošem Hradilem (Škoda) a absolutním vítězem čtvrtého závodu Lukášem Krupičkou (Ford).

Kategorii 1 letos vévodí Filip Strahal (Honda), když druhý Tomáš Jarosil (Citroen) ztrácí již 9 bodů. Další 4 pak ztrácí vítěz posledního závodu Marek Hons (Peugeot). V kategorii 2 stále nemá konkurenci Jindřich Majer (BMW), když vyhrál všechny čtyři závody. Druhý je Michal Suk (Ford), který má před třetím Janem Burgetem (Škoda) 3 body náskok.

Kategorii 3 vede Michal Nový (Subaru). Václav Bumbálek však vyhrál poslední 3 závody o bodově se stále více Milanovi přibližuje. Na třetí místo se vyhoupl Vít Martinovský, když o bod předstihl svého synovce Filipa.

Suverén kategorie 4 Leoš Hradil (Škoda) našel v minulém závodě konečně přemožitele v mladém nadějném Lukáši Krupičkovi (Ford) a proto zbytek sezony slibuje ještě zajímavé souboje. S větším bodovým odstupem se na třetím místě drží Lukáš Vojtěchovský (Ford). I přes absenci v posledním závodě vede kategorii 5 Ondřej Zdražil (Renault). O šest bodů za ním jsou Dominik Jech (Mini Cooper) a stále se lepšící Tomáš Kudrna (BMW)

V nejsilnější třídě 6 se do vedení dostal mladý Petr Semerád (Mitsubishi), který o jeden bod odsunul na druhé místo Tomáše Hrazdíru (Mitsubishi). Třetí Miloš Feigl (Mitsubishi) ztrácí dalších 5 bodů.

Že jste rychlý a nebudete závodit na Rally Monte Carlo? Nevadí – přijeďte si poměřit svoji rychlost s dalšími rychlíky do Sosnové a zažijete jistě spoustu zábavy a adrenalinu. Stejně jako na slavném „Monte“ i v Sosnové se o bezpečnost stará tým zkušených pořadatelů. Takže on-line výsledky, vyhřívaný stan, vyhlášení hned po dojezdu posledního závodníka jsou u nás samozřejmostí. A ten sníh, zrádný černý led a další vymoženosti „Monte“ necháme na přírodě…

Více informací včetně přihlášek, propozic, výsledků a akreditačního formuláře najdete na www.autodrom.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!