Henning Solberg ve Švédsku s Fiestou WRC od Ostberga

Henning Solberg se po roce opět podívá do světového šampionátu a dokonce s novou generací vozu WRC.

Henning už toho poslední roky moc nejezdí, ale pokud někde nesmí chybět, tak je to ve Švédsku. Od roku 2000 na té soutěži nechyběl. Dokonce i loni, kdy tam startoval s Fabií R5, si dal před Švédskem tři soutěže na sněhu v Norsku. A po Švédsku už nic nejel. Letos už jel Sigdalsrally, kde se starým Lancerem dojel třetí. A dá se čekat, že si před soutěží střihne ještě nějakou norskou soutěž na sněhu.

Každopádně ve Švédsku odstartuje s vozem, se kterým loni jezdil Mads Ostberg. Ten se ho pokoušel prodat, ale zatím mu zůstal. Sám se přihlásil s pronajatým vozem Citroen C3 WRC a svůj vůz tak naopak mohl půjčit Henningovi. "O pronájem mělo zájem několik jezdců, ale Henning byl v týmu Adapta dlouhé roky, takže je jasné, že jsme vybrali jeho. Myslíme si, že Henning má stále co nabídnout nejen jako jezdec, ale i okolo jako šoumen," přiznal šéf týmu Morten Ostberg.

A Henning? "Jet s jedním z nových vozů WRC je pro mě splněný sen, který se mohl uskutečnit díky Adaptě a mým partnerům. Jsem šťastný a mohu slíbit, že pojedu naplno. Uvidíme se na Colin Crestu!"

Komentářů celkem: 1
25. 1. 2018 13:151
0 0
Asi se nedá od Henninga čekat nějaký super výsledek, ale šoumen to je a na Colin Crestu bude soutěžit o nejdelší skok zcela určitě smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!