Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
29. 1. 2018 21:44 − 5842× − 0

Petter Solberg testoval Polo R5

Další ze zajímavých jmen usedlo při testech do nového Volkswagenu Polo R5, konkrétně šlo o Mr. Hollywooda.

Volkswagen na plné obrátky pracuje na testech svého nového soutěžního Pola GTi R5, které by se mělo v závěru letošního roku dostat k prvním 15 zákazníkům. Vůz už jezdil na asfaltu, vychutnával si šotolinu a trochu sněhu ve Walesu a nyní ve Švédsku dostal pořádnou porci bílé nadílky, když Volkswagen absolvoval čtyřdenní test ve městě Kall ve středním Švédsku. A za volantem neseděla žádná ořezávátka, protože všichni tři jezdci se pyšnili tituly mistrů světa. Pontus Tidemand je šampionem nejkratší dobu, když loni triumfoval ve WRC2, o něco vousatější už jsou tituly Marcuse Gronholma a Pettera Solberga (nepočítaje jeho tituly v RX). Populární Nor se do testů Pola R5 zapojil vůbec poprvé a vedle sebe posadil Veroniku Engan, která od loňské sezóny naviguje Petterova syna Olivera.

Petter Solberg je sice z loňska zvyklý na Polo, když ve světovém rallycrossu pilotuje poněkud silnější speciál, ale i tak byl po testech vozu třídy R5 spokojený. "Bylo fantastické sedět opět v rallyovém autě a pomáhat Volkswagenu. Opravdu jsem si to užil. Tým s autem odvedl fantastickou práci a vůz se parádně řídí. Na konci testu se mi z auta nechtělo vbec vystupovat," říká mistr světa v rally z roku 2003.

"Za jeden den jsme najezdili skoro 300 kilometrů, což je obrovský rozdíl oproti tomu, na co jsem zvyklý z rallycrossu. Mé roky zkušeností z rally jsem využil k tomu, abych ve spolupráci s inženýry navrhl několik drobných změn," dodává Petter Solberg ke svému zapojení se do švédského testu Pola R5. Test na sněhu je tak dalším krokem v přípravě vozu na jeho předpokládaný debut v srpnu při Německé rally, kde by Volkswagen na domácí půdě chtěl s vozem poprvé vyrazit.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!