30. 1. 2018 16:20 − 9040× − 6

Martin Prokop se nyní v klasické rally nevidí

Martin Prokop se ze světového šampionátu v rally začal ztrácet už dříve, nyní však svou budoucnost vidí v dálkových podnicích.

Martin Prokop, držitel nejlepšího českého výsledku v MS v rally, který poprvé získal v roce 2012 při Philips Rally Argentina a následně jej ještě dvakrát zopakoval se začal již v uplynulých dvou letech z MS stahovat a cílit na dálkové podniky. Loni už odjel jen dvě rally – Portugalsko a Sardinii, v průběhu roku se rozešel s Madsem Ostbergem, s nímž provozoval Fiestu WRC 2017 v rámci týmu OneBet Jipocar WRT a v posledních rozhovorech moc šancí na brzký plnohodnotný návrat do klasických soutěží nevyjadřoval.

Jak nyní jihlavský pilot říká pro server sport.cz: "Kariéra klasických rallye se mi ztrácí z mysli." Jak to tak vypadá, juniorský mistr světa z roku 2009 nabírá kurz po vzoru mnohých nizozemských soukromníků, kteří ještě před dekádou startovali v MS v rally a postupně se přesunuli na Dakar, za příklad může sloužit třeba Bernhard ten Brinke, jenž letos v Jižní Americe dlouho bojoval o čtvrtou příčku mezi automobily.

Jak dále pro český sportovní server Martin Prokop říká, chce se soustředit na dálkové rally a zvětšit svůj tým, kde doplácí na to, že je jediným autem. "Snažím se dělat věci systematicky jako v rallye, ale nevím, kde je limit. V týmu určitě ne. Pomohl by někdo rychlý v týmu se mnou. Mně v nouzi na rozdíl od kamiónů nikdo nepomůže, v autech nikdo ani nepřibrzdí," popisuje jihlavský pilot a nechává se slyšet, že by rád v týmu viděl Miroslava Zapletala (právě jeho výsledek letos Prokop na Dakaru vyrovnal), v jehož týmu má kořeny Prokopův vůz Shrek, "potřebujete někoho, kdo u vás v případě nutnosti bude během pár minut. Miro nakonec nesehnal takový objem peněz, což byla škoda. Jsem přesvědčený, že start kolegy by pomohl. Obzvlášť ve druhém týdnu," uzavírá Martin Prokop.

Komentářů celkem: 6
30. 1. 2018 18:15
0 0
Hmm a proč ne?
30. 1. 2018 19:36
0 0
Souhlas s předřečníkem, proč ne? Tak trošku jsem to čekal hned po prvním Dakaru, přijde mi, že tady bude mít Martin větší šance na luxusní výsledky.
30. 1. 2018 19:45
0 0
Není to tak dávno, co tvrdil, že jeho srdce je stále klasické soutěžácké, nebo něco v tom smyslu. A najednou už ne, bere to rychlej spád. Ale s těmi šancemi to je pravda, že na Dakaru jsou pro něj vyšší. Ale pořád budu doufat aspoň v několik jednorázových startů s WRC.
30. 1. 2018 19:57
0 0
Doufat můžeme ale už to nevidím.Skoro rok je už jinde.A při nějakém semtam návratu už nebude mít tu rychlost nehledě na to že s vozem 2017 se svezl párkrát vrámci testu s Ostbergem a pak ukončení spolupráce.No asi máme dalšího "dakaráka".
31. 1. 2018 16:15
0 0
A kdy on tu rychlost jako měl? maximálně v jwrc..smajlík
2. 2. 2018 14:03
0 0
Třeba to není o větší šanci na úspěch. Třeba to je o větším uspokojení.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!