Styllex motorsport startuje na Dobšinské zimě

Tým Styllex motorsport pokračuje i v těchto dnech ve svém nabitém harmonogramu.

• Návrat z Rally Monte Carlo
• Start na Dobšinské zimě
• Nový spolujezdec i vůz

Jezdec Martin Koči strávil minulý týden na rychlostních zkouškách legendární Rally Monte Carlo, kde spolupracoval s továrním týmem ŠKODA Motorsport II v úloze IceNote Crew. Rally sezonu tedy již zahájil, ovšem sám se za volant soutěžního vozu posadí až o první únorovém víkendu. Stane se tak během populární Dobšinské zimy 2018.

„Musím se přiznat, že se již nemohu dočkat. Těším se na start a na okamžik až pořádně sešlápnu plynový pedál. Ten pocit je pro jezdce neopakovatelný. Přeci jen jsem závodní auto neřídil dva měsíce a tak počítám každý den, který do startu zbývá," popisuje své pocity Martin.

Své přihlášky zaslalo 80 soutěžních posádek. Pořadatelé připravili 3 rychlostní měřené úseky, každý se pojede dvakrát. Díky zimnímu termínu a aktuálním klimatickým podmínkám se očekává převážně ledový povrch. Styllex motorsport pro tento závodní den připravil několik novinek. Tou první je jméno spolujezdce. Vedle Martina Kočiho usedne poprvé během skutečného závodu Radovan Mozner.

„S Martinem se známe velmi dlouho dobu. Považuji ho za absolutní slovenskou špičku, jezdce s mezinárodní zkušeností a výsledky. Když mě Martin oslovil s možností zimních společných kondičních tréninků, neváhal jsem. Aktuálním vyústěním naší spolupráce je náš společný start na dobšinském závodě. Tento závod je pro mě takovým „novoročním“ dárkem,“ říká Radovan Mozner.

Martin s Radovanem usednou do vozu Mitsubishi Lancer Evo z dílen osvědčeného a zkušeného přípravce, jakým bezesporu Josef Semerád je. S ohledem na očekávaný povrch bude vůz kompletně připraven na sněhovém podvozku.

Posádku týmu Styllex motorsport čeká před samotným startem kratičký test. Během něj si vyzkouší nastavení vozu, jeho funkčnost a Martin jej přizpůsobí svému jezdeckého stylu.

Start závodu je plánován na sobotu 3.2.2018 v 11:00, následuje 6 měřených úseků o celkové délce 20 km a první posádka je v cíli očekávána okolo 15:00.

Komentářů celkem: 3
1. 2. 2018 12:081
0 0
Má nějak křivě našitou kapsu na té košili smajlík
Změna spolujezdce je jednorázovka na tuhle soutěž nebo ukončení spolupráce s Filipem?
1. 2. 2018 12:172
0 0
Ukončení ne, více bude asi řečeno později, až se zveřejní program na letošní rok
1. 2. 2018 22:103
0 0
Původně napsal Shacki
Ukončení ne, více bude asi řečeno později, až se zveřejní program na letošní rok
program predsa uz zverejnili. primarne ERC + MSR. myslim si ze ako stale, Styllex si sutaze zvoli podla financnych moznosti pocas sezony. vid. loni ked po havarii na korzike nezbyli penize na zvysok sezony. ale som zvedavy na suboje Koci-Grzyb-Hercig-Botka v Europe. (Herczig startuje na 6, Botka na 8 pretekoch ERC)
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!